v. 18

nu är man redan inne i 18:e veckan,, om 22 veckor har man förhopningsvist sin ögonsten i sin famn! om bara 2 veckor har man gått halvvägs! guud vilken känsla!!!


Bebis - Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. - 200g.. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.








Magen växer lite i alla fall,, vecka för vecka!








solen lyser in genom mitt fönster!

och jag fylls redan av vårkänslor!! men får inte hoppas på vår än då de bara är februari å de kommer säkert några till bakslag innan våran på riktigt kommer.. men sådana här dagar får man passa på å vilket fall!
så nu ska ja lägga in lite låtar på mobilen, sen drar ja på mig jacka å skor å traskar ut till solen!!

btw,, blev ingen tvättning idag.. jag orkade helt enkelt inte gå upp :D

uscha

fyy va jobbigt de är å vara riktigt förkyld!! å gå halva dagen på saongen å vara trevlig :P haha när man egentligen bara vill hem å krypa ner framför soffan.. jaja så är de,, nu håller ja på å gör lite mat.. ost snitzel , ris å currysås blir det på menyn idag! sen ska ja nog göra iordning lite fruktsallad,, va längesen! och det är juh ite alldeles för onyttigt =)

imorgon blir de upp kl 7 och tvätta.. sen efter jobbet ska ja sätta i löshår på jenny å klippa lite.. sen är det helg!! längtar...

på lördag kommer som sagt pappsen å dom hit, å jag får min älskade kamera!!! å lördagkvällen ska ja på årsmöte med domarna :P men ska inte vara med å bada i år.. inte så kul att plaska runt i vattnet med bara killar när man känner sig som en valross.. så de får bli en annan gång!

hoppas ni mår bättre än vad jag gör nu iallafall!!



ge mig sommar.. NU!!!!!!

förkyld!

usch va förkyld ja har blivit! längesen man va de. hatar å vara krasslig och jag har varken tid eller lust med det nu! jag som hade tänkt sola å sen träna ikväll,, ingen bra ide nu. sen skulle ja va duktig och städa här hemma men har absolut ingen ork till det!

nu är det bara 4 dagar kvar tills ultraljdet!! gud va jag längtar! sen är ja ledig den dagen oxå så de är skönt, tog t ett par komptimmar som ja hade innestående. har lite å syssla med den dagen =)
8.30 ultraljud :D
14.30 möte med sjukgymnast mm, för att prata om träning under graviditeten
18.30 gesällbrevsutdelning på woodys!!

så ÄNTLIGEN ska man få sitt gesällbrev! att det ska ta sådan tid! ska iaf bli kul, så fårvi mat å efterrätt oxå, och det är aldrig fel!

 

myskväll med tjejerna som slutade på akuten...

igår efter jobbet gick jag hemt ill charlotte där tjejerna väntade. Sen kom emelie dit med kastruller å mat i högsta hugg, så hon föste ut oss från köket å började fixa iordning med mat =) skulle bli pasta, spenat å lax! å jag är inte så där jätte förtjust i varken lax eller spenat, men emelie lyckades iaf! MMmm va gott det va!!

      

sen skulle vi äta lite kladdkaka med grädde! gissa om ja blev glad? då jag nuförtiden välkomnar varje sötsak med öppna famnar! :D vi gick in till vardagsrummet å ja satte mig i en fotölj,, å de va då det började.... mitt hjärta å puls började slå dubbelt så snabbt mot vad de brukar å oregelbundet! har fått så tidigare men de brukar ha gått över efter bara ngn minut, efter 5 minuter la jag mig ner på golvet för att få de att sluta, tryckte lite lätt på pulsen vid halsen, lade upp benen mer mot höjden.. men inget hjälpte.. gaska snart började a känna mig yr, skakis å domningar i armarna å fingrarna. efter ca 30 min ringde ja till mamma (som man ofta gör i "krislägen haha" å rådfrågade henne. sen ringde ja till niklas så han kunde kolla upp numret till växeln. rinde dit å de kopplade mig till baggängen. och hon tyckte att ja skulle åka till akuten på en gång.. så ringde åter igen till niklas så han fick komma å hämta mig.. så inte blev det ngn kladdkaka till mig inte! =/

väl inne på akuten fick ja priotering nr 1. in till akutrummet, tog ekg, blodtryck, satte i en infart å en sån där grej på fingret som läser av puls mm. de konstaterade att ja hade hjärtklappning,, vilket man redan fattade vid det här laget. sen varade det ca 1 1/2 timme, å under tiden blev de lite små jobbigt å andas, snurrade bra runt i skallen men samtidigt med humöret uppe :P sen helt plötsligt slutade det av sig själv så ja slapp få i mig nå medecin som stoppar det, men fick ändå ligga kvarå vänta på doktorn. så efter 11 ngng gång igår kväll fick ja komma hem..

nklas blev ganska rastlös medan han väntade så han pillade nog nästan på varje grej som gick å pilla på inne i de där rummet, lekte med kameran, spelade spel på mobilen,, riktigt så där jobbig va han haha :D

   

fick ha en skjorta på mig så ja slapp ligga halvnaken å frysa :P   å där visade hur normalt min puls gick sen!


så vi får väl ta om en spel kväll ngn annan dag å hoppas att de slutar bättre då!

      

sömnlös morgon

imorse när älsklingen gick upp (runt 5!!) kunde inte ja somna om,, å de är inte kul.. för tycker att de är liiiite för tidigt att gå upp den här tiden på dygnet.. gick å kikade på tv en stund, sen gjorde jag iordning en riktig god smoothie med hallon,melon,banan,vanilj youghurt å lite mjölk i.. Mmm!!!

ikväll blir de spel kväll hos charlotte,,, några hederliga sällskaps spel =) så ska emellie göra iordning lite mat,, skulle tydligen bli lite lax, ser ja fram emot! ;)

usch va jag längtar tills nästa måndag!! nedräkning!! :D


ibland..

blir man tokig,, blir man less,, känner man sig orkeslös,, att det kvittar hur man än gör så blir de inte alltid rätt ändå.
ibland,, har man sådana stunder man vill bara dra täcket över huvudet å drömma sig b

frågestund!

Var din graviditet planerad?
 
Nej det var den inte, men både jag och Niklas har alltid velat haft ett barn, men hade inte gjort någonting om det hade dröjt ett år till. Men när vi fick reda på att jag var det hade jag inte hjärta till att göra en till abort (då jag redan har gjort en när jag var yngre i tonåren) Så nu längtar vi bara tills bebisen kommer! Lika välkommet som ett planerat barn (om inte mer haha)

hur märkte du att du var gravid?                                                                                                                                                      haha de var faktiskt Niklas som misstänkte det först! Och det var tack vare mina tuttar :D de hade blivit större å hårdare hehe. Sen blev de lite annorlunda matvanor mot vad ja brukade ha. Gjorde några graviditetstest men alla visade negativt men kände ändå på mig att de var någonting som inte var som de brukade. Så när min mens var mer än en vecka försenad så köpte jag ett digitalt graviditetstest och det visade att jag var gravid. Så ett tips till er som undrar om man är gravid, KOSTA på ett dyrare test, för de billigare kan visa fel!

Reaktionen hos dig och din partner?
jag stod inne på toaletten å stirrade på testet, undrade verkligen om de va sant. läste textenom och om igen "GRAVID"  genast fylldes jag utav en ren lyckokänsla! rusade ut å visade testet för nklas, men han satt å spelade "wow" så hans reaktion blev bara" vad var de jag sa med ett fånigt leende, sen fortsatte han att spela haha. efter ett tag kom massa olika känslor på en gång, båda var oroliga, lyckliga, rädda, nervösa - ja allt på en och samma gång.

Hur reagerade familjen på nyheten?
Jag berättade för min mamma först och de var mycket tack vare henne beslutet om att behålla barnet blev lättare, för hon blev jätte glad och var övertygad om att vi skulle klara utav det. Dagen efter berättade hon för mina små syskon som oxå blev glada. Niklas mamma blev överlycklig å stolt över att hon skulle bli farmor! Min pappa var de lite svårare att berätta för. Och tyvär blev de över telefon, hade inte lust att kläcka ur mig de på julafton direkt :P så hans reaktion va tystnad i ca en minut å sen var han tvungen att ta en whiskey :D men nu har han väl glad, lite orolig om jag och niklas kommer hålla ihop och om niklas är mogen nog.. (pappa är inte så överförtjust i niklas tyvär) Och niklas pappa blev xå glad så de kändes skönt att de va ingen direkt som blev sur.

Har du mått illa under graviditeten?
Lite i början. Men nu är det m jag börjar på å bli hungrig och det dröjer för länge innan jag får något att äta, då blir ja illamåeende. eller om jag ska åka bil hungrig. Det funkar inte!

Har du några saker du är mer sugen på och äta nu?
Nej inte direkt vad ja kan komma på. Apelsiner, glass, varm choklad å stekt ägg har väl kanske varit extra gott =) Och beasås haha!

Någon lukt du blivit mer käsnlig för?
LÖK!! ja pallar inte med doften! eller när man ska rensa kattlådan. eller chips doft med lök eller kanske chips över huvudtaget är inte alls nå lockande längre! . fy. samma med offentliga toaletter, (har ja aldrig tyckt om) men nu sitter spyan i halsen varje gång man besöker sådana toaletter....

Hur mycket har du gått upp i vikt hittills?
ja du,, too much! känns de som :P men ca 5 kilo, så gick ja upp lite innan ja blev gravid mot va ja vägde innan så om man räknar med de så är de 7-8 kilo... å de är inte kul! men smällar man tar!

Nackdelar under graviditeten?
Vissa hormonförändringar, kvaliten på håret har blivit mer glanslös, fått mer acne i ansiktet. man känner sig uppsvälld vissa dagar. men egentligen småsaker!

Är du nervös inför förlossningen?
Inte än. Känns som att det är så långt kvar. men blir väldigt berörd när man tittat på tv program som handlar om tex förlossningar.

Märkt av något av humörsvängningar?
ja =/ å de får niklas stå ut med. mer känslig nu än innan. Niklas kan inte säga vad som helst till mig utan att ja kan ta illa upp tyvärr.. så har ja blivit lite mer lättretlig.. Inte kul...

Första mamma klädesplagget?
en jätte skön skjorta från HM !

Första sparken?
Igår kväll 21/2 -09

Första saken till bebisen?
säng och byrå med inbyggd  badbalja =)

Har ni något namn till bebisen?
ja,, men bara flicknamn som vi har kommit på. Så nu står de mellan Tindra och Svea =) svårt å veta, för båda är fina!

Ska ni ta reda på vad det är för kön?
ja, niklas övertygade mig =)
 
Första ultraljudet?
Måndag 2 mars

Ska du ansöka om havandeskapspenning och gå hem tidigare från jobbet?
funderar på det, men har inte bestämt mig än.

Vad sa dina arbetskamrater när du berättade om nyheten?
kamraterna blev överraskade men glada! chefen sa inte så mkt.. inte så glad kanske :P

Hur känns det att du ska bli mamma?
helt underbart!! det går inte att beskriva den känslan! så lycklig som jag är nu har jag nog aldrig varit!!


första sparken!!!!

åh jag har kännt min lilla skatt därinne!!!! en liiten liiten spark som sedan har upprepats några gånger!! helt otroligt!! och niklas kände bebisen oxå, gud så underbart,,, kan inte fatta att man redan kan känna den sparka! tänk sen när man känner ännu mer å ser hur den sparkar vid magen.. oj vilken känsla!!!



det rör på sig där inne nu ^^

söndag

idag är de en sån där "gå-i-myskläder-med-morgonrufs-hela-dagen" och sådana dagar behöver man oxå ibland för omväxling!
igår va de kul att komma iväg till kristinehamn å hälsa på anna och dom där =) fikade lite å sen pratade en hel del om allt mellan himmel och jord, och nu har vi fått lite tips om vissa saker så de är aldrig fel! och när vi skulle åka fick vi en påse med massa babykläder i, och en del var jätte söta! så kul att få!
innan vi åkte hem åkte vi till restaurang Roma och åt "black and White" lite lördags lyx man får unna sig ibland! så var de ett erbjudande så man fick förrätt på köpet, så testade en skagen toast å den va faktiskt god! brukar inte tycka om "klet" i vanliga fall.. den enda nackdelen var att de låg rödlök runtomkring den å jag är jätte känslig för lök doft nu så de förstörde litegranna, men maten sen var jätte god!!

på kvällen kikade vi på 2 filmer,, en av dem va nog den sämsta jag sett på länge,, "tropic thunder" usch,, ingen film att rekommedera om man inte har dålig humor... då var den andra filmen "seven pounds" mkt bättre! dock väldigt knepigt, men allting föll på plats i slutet..
sen fick vi göra lite avbrott  filmen då och då när niklas fick skjutsa några kompisar.
och i morse tog vi en lång sovmorgon!!! mys pys...

resten av dagen ska ja bara gå runt å skrota i mina myskläder =)



v. 17

nu är man i vecka 17.. helt otroligt! snart kommer man att kunna känna bebisen sparka, hicka mm =) då vet man verkligen att de är ett litet liv därinne =)

ja har fortfarande träningsvärk i benen!! haha men då vet man att de har tagit lite ;)

igår skjutsade ja 4 tokiga brudar till klaras i örebro (eller ja,, niklas va de som körde, han är så snäll å ställer upp ^^)  med musiken dunkandes å 4 fulla tjejer i baksätet i min lilla peugot.. lyckat,, tur att man sitter fram å slipper trängas!
väl hemma va båda jätte trött, så vi gick å la oss en stund i sängen för å vila,, men de gick inte!! båda somnade å jag hade kläderna på mig  å lilla skorpan låg vid min mage! sen vaknade niklas vid fem å tyckte att ja åtminstone skulle a av mig kläderna,, men när ja sover går de inte så bra å diskutera med mig =) så kläderna behöll ja på! lite varmt när man vaknade imorse.. å nu har ja inte hunnit gjort så mkt slängt lite kläder i tvätten bara. ska göra en sockerkaka hade ja tänkt,, niklas moster inda kommer hit med lilla erik,, hon ska bli snygg i håret hade vi tänkt ;) 
runt 3 idag ska vi till anna å kristinehamn å hälsa på oxå.. ska bli kul!
men nu är de väl bäst att ja sätter lite fart här ! ha de gott!!




   

 
    





magen växer! gud va de känns underbart!!!




















älskar dig <3

nyvaken..

va skönt de är att vakna å att man kan liga kvar i sängen å bara mysa! inga förpliktelser att man måste upp!  Nu har jag ändå vaknat i skaplig tid om mornarna ^^
idag är jag ganska mör i benen efter igår haha känns så skönt!!!

lite lustigt hur fort stökigt det kan bli.. inte lika kul direkt.. man försöker städa, hålla det rent å fräsht och efter ett tag börjar de se rörigt ut igen.. jag får ha bättre pli på min karl!! ;)

idag går jag in i vecka 17.. känns underbart, men att tänka sig att de är ca 23 veckor kvar känns som en evighet!! niklas är redan så go å går runt å pussar på magen hela tiden, han är så söt! gud vad jag längtar!!



sådär ja!!

nu äntligen har ja varit iväg å tränat på träningslagret!! åh va underbart skönt de känns! har inte varit där sen de gjorde om.. usch pinsamt at de va så längesen.. men nu drog ja å carina dit å körde ett easy line pass, riktigt kul faktiskt! å de gick kanon bra både med min ljumske å mage! för då kan man anpassa träningen mer sj, ja gillart!!!!

nu ska jag värma mig en varm kopp choklad  å snaska lite på min honungsmelon... Mmm!

finns ingen annan som dig!

är så glad att jag har dig! att man får vakna upp brevid dig varje morgon, somna tätt intill dig varje kväll! det är så underbart!
ligga å snosa dig i nacken, dra fingrarna genom håret, smeka din kropp.. åh gud va jag älskar dig niklas!! känns verkligen som vi har mognat till oss å är redo för det nya tillskottet, å de känns så skönt å slippa oroa sig för småsaker so man gjorde i början. slippa vara orolig att du är ute å hittar på något, skönt att veta var man har dig älskling! och så här trygg har ja aldrig kännt mig tidigare, jag har fortfarande färilar i magen när jag ser dig ;) haha !!

älskar dig mest av allt!
/din caroline!!



måndags..

haha ja kör en liten variation av uppdaering någon dag i efterhand :P

i måndags iaf så va jag iväg på frisörvisning "trendzone" med Godwell.. kan inte säga att visningen a den bästa ja har sett,, men alltid kul med lite inspiration. får passa på å utnyttja mitt stipendie innan de är för sent,, ska även på kurs i stockholm sen i mars, ska bli kul!!!       lite tråkigt va de å gå på visningen själv,, men älskling va så go så han skjutsade dit mig så han visste att man kom fram ordentligt =) när ja hade gått in å skulle ta en baguette (brukar alltid serveras ngn typ av förtäring innan visningarna) så ser ja att de är fullt överallt å de flesta sneglar upp å tittar på mig.. kul.... men men gick fram till ett bord där de satt några å frågade om ja fick slå mig ner, skönt med sittplats ändå!
när visningen satte igång kände ja på en gång att de skulle bli en B version av en bra visning.. tog lite kort men hade kameran inställt på något konstigt sätt så de blev inga bra bilder..
efter visningen kom niklas å hämtade mig, åkte å tog en kaffe å glass på statiol sen for vi hemåt!


helgen!

i lördags vaknade jag runt åtta men va inte riktigt redo att möta dagen,, så jag låg å gosade med våra underbara katter! runt 9 gick ja iaf upp, klädde på mig å sen åkte iväg tillfinbageriet för att köpa lite frukost + alla hjärtans dag bakelse åt mig å älsklingen.Vi hade visserligen sagt att vi inte skule köpa något till varandra eftersom ekonomin inte är den bästa, men ja ville iaf göra något speciellt för min älskling! sen iväg till Ica å köpte lite pålägg mm å några chokladaskar,, å eftersom ja inte visste om någon florist affär var öppen så köpte ja mig en liten bukett runt 80 kr,, budget, men tanken som räknas!!
när inhandlingen var klar åkte jag hem, i tron om att Niklas fortfarande låg å sussade sött.. men icke sa Nicke! skorpan den lymmeln hade väckt honom,, hade börjat spytt så niklas rusade upp för att ta vara på de å medans han stod å gjorde rent kom ja insmygandes,, men ren besvikelse i blicken när ja såg att älsklingen inte sov... men snäll som han är så gick han  la sig igen å rävsov en stund haha
så då började ja å göra iordning frukost. Satte på kaffebryggaren, gjorde iordning nybakat bröd, lade upp bakelserna och chokladasken, hällde upp nypressad juice i några snygga glas, sedan ställde ja upp de på en bricka (så gott de gick) när ja va färdig smög ja mig in i sovrummet å kysste min niklas godmorgon!
å dagen hade fått sig en bra början!! å jag trodde inte att ja skulle få något men niklas ger mig en fin liten ask med ett guldhjärta på... och i asken ligger världens finaste halsband med ett hjärta på å ett jätte fint armband med små hjärtan på!! ÅH så överraskad och glad jag blev!! så kände jag mig faktiskt lite dum att inte ja hade köpt något.. men men blev en fin frukost på sängen å lite blommr å choklad - en klassiker!

sen innan vi åkte hem till mamma så åkte ja förbi emelie å charlotte å gav dem en varsin liten chokladask =)

väl i nordmark blev de tårta å fika! å på kvällen bakade ja å syrran tårta för nästa dag å kladdkake muffins med smak av after eight.. Mums!!

söndan blev en dag ute i solen med sparkåkning å pulkaåkning! men för min del så åkte jai nte så mkt pulka då de va ganska guppigt i backarna :P (är rädd om lila magen)

å nu är man tillbaka i vanlig vardag igen...  kul.... :)


fredag den trettonde

har inte varit en oturs dag iaf!! vaknade av att solen sken in i sovrummet imorse, så låg ja å myste med katterna en stund innan ja gick in i duschen.. sen städade ja lite till hemma... runt 12 gick ja till niklas mamma Anettes jobb, för att sedan gå å käka lunch ed henne. Blev Kina den här gången,, riktigt gott med buffè!! Mmm me liiikeee!!
sen till salongen är ja fixade hennes hår, å blev riktigt nöjd med mina kunder idag igen! kul när de går bra :D

sen hem en liten stund å myste med älsklinge innan ja åkte iväg till melkers å fikade litegranna ^^ efter en stunds skvallrande å fnissande åkte vi hem till charlotte för å hämta "Buzz The Music Quiz". Sedan hem till mig så var de igång igen med ett spelande haha å innan de hann vi juh inte till mc donken å köpte glass :D men å spela idag a inge kul... KOm tvärsist!!! haha å charlotte som vanligt vann,, med ca 5000p :P

vi hade buzz kväll här hemma igår oxå + en STOR godis skål!! men som sagt... idag va inte min spel dag... men jaja grattis igen då Charlotte!! :D hehe

imorgon blire å åka hem till nordmark! fika lite, klippa lite, umgås lite, frisera lite, mm mm mm mm mm.........

nej nu ska ja hoppa i säng med världens underbaraste pojkvän!!
får även passa på å önska en underbar alla hjärtans dag om ja inte hinner blogga imorgon =)
ha de bäst å ta hand om er!!


nyvaken skorpan...

roliga klipp!

satt å kikade på youtube,, å gud va roligt man kan ha åt vissa klipp haha tänkte dela med mig av några godningar enjoy!



haha snacka om dålig förlorare!! haha



från filme Horton, Katie är klart bäst på hela filmen! fick tipset av charlotte :)
 filmen i sig va inge bra men katie gjorde den se värd!! :D




han är ju för SKÖN!!



sköna domare haha :P





fler sköna filmer haha

onsdag!

idag på salongen har de gått prima prima!! bara nöjda kunder :D å min yngsta tam kund har ja haft idag xå som alltid ska ha färgade stjärnor i håret efteråt, de är väl de bästa med hela klippningen, att få lite sprayfärg i håret haha

nu har ja kommit lite längre i min stor städning a lägenheten,, ytterligare några utrymmen har rensats å de har blivit mer plats! otroligt att man sparar på en massa små skit hela tiden som bara blir liggandes någonstans å samlar damm..  men nu ska de bli ändring på det!!

idag fyller min kära lllasyster år,, 12 år,, gud hon blir tonåring nästa år,, min lilla tös!! hoppas hon inte följer syrrans våra tidiga tonårstid.. USCH!!! den tiden vill ja inte ens tänka på! skönt att folk (eller rättare sagt jag) kan ändra på mig!


hmm det är sjukt vad mkt saker som händer med kroppen medans man är gravid!! å den som sa att man är som snyggast när man är gravid måste haft synfel.. andra kanske är hur vackra som helst, men när ja ser mig själv i spegeln ser jag en tjej som fått fullt med fula finnar, rundare former, även i ansiktet, kissnödig väldigt ofta, och jag har ett hår som ser ut som hej kom å hjälp mig!!! finns inte mkt jag gillar med min kropp just nu,, förutom magen såklart!!    
låren å de struntar ja i att ja har blivit rundare om,, men inte kul att bli de i ansiktet.. men minst kul är finnarna... ser ut som en nybliven tonåring för tusan!! men de är smällar man får ta! snart går ja in i v. 16,, snart gått halvvägs juh,, tänk vad fort det går ändå!
jaja,, men nu ska ja göra lite mat, idag blir det potatis å Snitzel (akta stavning) =) men hoppas ni får en bra kväll!


vill ha....

















men de får bli en annan gång!! :D


en solig vinterdag!

måste bara säga de,, gud vilket underbart väder de va i måndags!! när såg man senast en klarblå himmel?? och under hela dagen? ja jag kommer inte ihåg så här på rak arm i alla fall!  man vaknade att solen sken in i sovrummet och att de blev ovanligt ljust. Då kunde jag å älskling inte bara sitta inne å gå miste om lite frisk luft.. såvi gick en långpromenad innan ja började jobbet! så mysigt!!

tog några bilder från i måndags oxå :




     

AKTA!! Intryckta näsor!! :D



älskar dig mer än någonting annat Niklas!!
<3

inför alla <3 dag!

det är många som tycker att alla hjärtans dag är trams, att de är som vilken dag som helst.. Men då fr de väl tycka det, men låt mig fortfarande älska den här dagen! Enligt mig är de en dag att uppskatta vänner, familj å sin ev. pojk/flickvän. Så mysigt att planera lite extra inför den här dagen. Visst att man kan köpa presenter åt varandra annars oxå, men jag tycker ändå att de är lite speciellt ndå. En sån här dag ska man inte bråka med varandra, bara mys å älska! :D
men de kan vara lite svårt att komma på vad man ska hitta på till sin käraste..
men har kikat runt lite på internet å här är lite tips på vad man köpa om man har fantasi torka :D

 


lösa rosen blad att placera tex i sängen. Tända lite ljus i sovrummet å kanske någon go doft?



fint silver halsband..


för lite mys pys under täcket  ^^


   
go massage olja som blir varm när man smörjer in varandra.
vad är väl härligare än en helkropsmassage??





  Här är den perfekta kärlekspresenten! Du kan beställa hem boken, fylla i den och
ge bort den till din älskling.
Vill du hellre att han/hon ska fylla i den själv kan du välja presentförpackning
 i kassan och få den skickad direkt till honom/henne.



blommor - en klassiker!! å jag älskar att få blommor ;)



frukost på sängen!! ^^



sen behöver man absolut inte köpa något till den man håller kär,,
 kanske uppvakta på något annat personligt sätt? göra saker man vet att den andra älskar!

å de är inte bara den man är tillsammans med som ska uppvaktas på alla hjärtans dag!!
glöm inte dina vänner! :D


magen växer...

här är en bild från i fredags =) njuter av varje minut kan jag säga!! den här gången känns de verkligen att det är på riktigt å att man inom en snar framtid kommer hålla i våran egna bebis!!






niklas börja tycka att de känns lite konstigt att hålla om mig, för de känns inte riktigt som mig haha
inte van att de ska vara en liten mage i vägen hehe
har fortarande svårt att kunna se mig med en sån där jätte stor mage,
kommer vagga frammåt å se allmänt stor ut! men det är en bra anledning att gå upp i vikt!
men jag är fortfarande dålig på att hålla matrutiner,, äter inte alltid när ja bode, å vatten fuskar ja jätte mkt med! vilket inte är bra! Även fast man tänker att man ska vara duktig för bådas skull så går de gärna några timmar för länge nnan man äter något.. men nu slipper ja må illa när ja blir hungrig! och de är juh kanon bra!!

idag har ja varit duktig!! har rensat  å gjort rent i garderoberna, eller ja,, iaf några.. tappade lusten när ja kommit halvvägs haha men bättre de än inget! så de blir fortsättning imorgon! och tack vare lite förvarings lådor från ikea som vi köpte igår har vi helt plötsligt så mkt mer plats!! så underbart!!

Hur kommer de att de är alltid en annan som kommer på sånna här ideer eller att tex storstäda? göra rent toaletten? bädda rent, boka tvätttid, damma av hyllor, rensa på ställen där de har blivit alldeles för rörigt?
varför kan aldrig mannen få en sådan briljant idè? haha :D
jag skulle få en chock om niklas hade storstädat hela lägenheten å tagit alla vrår, skurat, vattnat blommor mm utan att få en tillsägelse från mig.. är de inristat i vårat dna att det är vi som ska se efter hemmet? har vi inte kommit längre i utvecklingen? visst att de hjälper till,, men de har inte de tänket som vi kvinnor har. åtminstone inte de killar ja har träffat. eller som när de frågar:
 " har du bokat tvätttid?"
jag - nej, har du?
neej.. men jag börjar få dåligt med underkläder.


men om man ser att kläderna börjar tryta,, varför inte gå ner till tvättstugan å boka tid? nyckeln hänger vid hatt hyllan, det är bara att ta den, behöver inte vänta på att jag ska göra de..
det hela är lite ironiskt när man tänker efter. Och det är ofta sådana här små saker man kan bli osams om. Men varför ska de behöva vara så? Hur ska man göra för att ändra den livsstilen? är man för snäll? eller är man så trött på de så man fixar de för att undvika att man ska bli sur för att de aldrig blir gjort??
ah jag vet inte riktigt.. är väl olika från gång till gång..
men ibland kan de vara tröttsamt men ibland är de skönt å få göra allting själv så vet man att de blir ordentligt gjort haha nej då..men lite hjälp skulle aldrig vara fel!! :D





ibland blir man lite trött, och då måste man få vila lite..
haha oj vad stor armen såg ut å va! jaja de bjur ja på ;)

en shoppingdag i örebro

igår va jag å älsklingen i örebro hela dagen. Så kul att komma iväg å shoppa lite!! har inte blivit så ofta med tanke på att vi sparar så mkt till framtiden å vårat nya tillskott ^^

men hittade de ja ville ha igår så jag känner mig jätte nöjd!! och fyndade med ett par nya skor på stadium oxå. Hade presentkort på 400 kr kvar sen ca 2 år sen så de kändes som näst intill gratis, och sen just de paret ja ville ha fanns inte i min stl, men provade ett par i stl 37 å de passade jätte bra och tur va de för dom va de tydligen rabatt på så 600:- kostade dom nu, så 200 spänn för ett par nya skor passar mig alldeles utmärkt!! sen innan vi åkte hittade ja 850kr i min väska som jag totalt hade glömt bort!!! och hur ofta gör man de??? lika sällan som man vinner på lotto känns de som haha =) pengarna hade legat i ett mindre fack som ja inte hade tittat i tidigare :)

så här är lite bilder på några av inköpen igår:



skor .stadium, Lacoste svarta
svart tunika Gina tricot, som ja ska ha å jobba i.
björn borg trosor
örhängen
mamma jeans från HM



ny Bh som passar!
vit oversize tröja från Gina Tricot
blå topp från Gina tricot

       
      skorna!!                            örhängen!         extra grej till bältet så det inte ska ligga
                                                                                     på magen



niklas sätter ihop de nya vardagsrumsbordet ^^
skönt i bli av med de där fula glas bordet!! :D    

men matbordet som vi har nu kommer ja dock att sakna.. älskar vårat barbord men kommer bli jobbigt å ha sen.. men vi sparar barbordet tils vidare iaf. 

sen blev presenter till både syskon å emelie avklarade! så nu sitter ja å väntar på att de ska höra av sig, sen ska ja hämta charlotte för att åka vidare till Emelie å gratta henne! hon fyllde 22 igår!! Grattis grattis!!! :D :D  



en bra början iaf..

nu håller ja på igen... Nu ska ja bli blond!! har redan slingat 2 ggr, men efter första omgången såg de verkligen förjävligt ut!!! och fick tyvärr gå med de ett helt dygn innan jag fick det fixat.. INTE KUL!! sen gjorde vi om de i fredags så nu ser de iaf någorlunda ut.. men har så nedrans kass kvalite på håret där det röda har varit.. efter 10 min med blekning så började håret  gå av så de va bara att skölja ur å se rosa å orange ut.. piss.... men nu är de mörkbrunt där iaf,, bättre än rosa :D å resten av håret har ljusa slingor,, så nu är de bara å fortsätta ett tag å underhålla håret med inpackning å vårdande produkter så de ite blir mer slitet än nödvändigt.. men de ska bli så skönt att bli ljus igen!! har hållt mig mer än tre månader iaf, inte dåligt de! förra gången ja va mörk varade det bara i en vecka =)

ikväll ska ja till melkers igen på lite kvällsfika med tjejerna igen,, trevligt trevligt!!!
niklas tror ja skulle ut,,, men har ingen aning ;)

imorgon ska de bli kul!!! ska till örebro för en hel dag med shopping som avslutas med ett biobesök,, jag & älsklng ska se "valkyria" ska bli kul! så ska ja bla köpa:

Nytt köksbord + stolar
soffbord
nya arbetskläder i större stl!!
björn borg trosor till syrran
tv spel åt brorsan (båda fyller nästa vecka)
present till Emelie som fyller imorgon
inflyttningspresent till charlotte ^^
nya skor
nya Bh:ar för mina är på tok för små nu
ett ar snygga mamma jeans (om ja hittar)


så de är lite vad ja ska kika efter i alla fall =)  va så längesen ja va iväg å handla så f*n va skönt å komma ut lite igen å drömma sig bort! haha har känt mig som en riktigt liten husfru här hemma den senaste tiden :P




saknar mitt långa, ljusa hår...



bilder från eriks dop!

va juh på dop i söndags,, tänkte lägga upp lite bilder från då =)
Niklas mosters son Erik va den lille som döptes,, å gud va charmig han är!! s go och glad under hela cermonin,, tittade med STORA ögon på prästen när han gjorde konstiga ljud hihi. Vi va i Värmskogs kyrka i värmlandsskogarna ;)
här kommer iaf ite bilder:

     
  
      











så söt han är!! =)



den snygga tårtan!!

   


egen spa dag med mamma!

i lördags utnytjade mamma sin julklapp hon hade fått av mig, nämligen en spa dag,, (hemmagjord)
hon dök upp hemma här runt ett och då va ja i full gång med att göra kycklingsallad som vi skulle ha med oss till salongen.
men hon va lite små sugen på å köpa något tills kvällen. Så vi drog ner på stan å kikade lite,, å mamma hittade lite fint å ha på sig å jag införskaffade mig mina första mamma kläder! så skönt att slippa ha något som spänner mot magen för de kan vara en anledning varför ja har haft lite små ont i magen,, för de är inte bra å ha för tajta kläder som spänner mot magen...
så de blev iaf en jätefin skjorta i härlig kvalite som man kan växa i =) å ett par leggins. Mamma köpte legginsen åt mig,,
tyckte ja va gulligt utav henne! så här ser skjortan ut:



sen iväg til salongen!

började med att hon fick sitta i fotbad å under tiden åt vi god kycklingsallad!  efter fotbadet gjorde ja ett försök att fila å slipa till fötterna litegrann, men påmindes ganska snabbt om att ja verkligen inte tycker om fötter! Usch! haha så gjorde sk satin hands på fötterna så mjuka blev de iaf,, sen målade ja tånaglarna lite oxå.. (inte min starka sida) men de blev bra tillslut! 

                                      
efter att föterna var mjuka å fina så fick hon en lätt ansikts massage, inklusive:


rengöring
peeling
rengöring igen
ansiktsmask
ansiktsmassage
ansiktsvatten
mjukgörande ansiktscreme




lite bilder "in action"



ansiktsmasken på plats..

när hon hade fått legat och njutit av ansiktsbehandlingen vad det dags attplåga henne lite,, nämligen plocka ögonbrynen! å det behövdes verkligen! sorry mamma,, men de såg för  J*vliga ut! :D



som ´ni kanske ser på bilden ^^

men sen blev de så snygga så!!

hon fick även handmassage, med efterföljande "satins Hands" från Mary Kay,, vilken skillnad det bli på händerna på en gång!! när vi va klara med de små behandlingarna va de dagsför de roligaste!!
nämligen håret å sen make up!!

började med färgningen,, så 3 olika färger blev det,, tänker inte hålla på å berätta hur jag gjorde,, haha blir för långdraget ;) efter färgningen så klippte ja henne,, dock mest bara topparna å fräshade till håret igen så man fick bort de slitna! sen torkade ja till de lite snabbt för att sedan lägga upp håret på spolar.







här ser man skillnaden på brynen oxå ^^



när det var färdigt rullat så fixade vi make upen!
ille inte göra hene för färgstark,, men använde mig utav kalla färger, å riktigt snyggt blev de!! syns dock inte så bra på bild men hon va så fin min lilla mor!!



här är en förebild när bara underlagskrämen är lagd..

när sminket var fixat så tog ja bort spolarna, å blandade lagda lockarna med å göra några lockar med
plattången för att få mer liv. och så här blev resultatet:









och luggen kommer ner lite efter en stund,, å den gjorde ja med platttången så man slipper värsta skruven ;)

efter en hel dag på salongen begav vi oss hemmåt för att byta om, sedan bar de iväg till
katrinedalskrogen.. Och ja åt Black and white,, hur gott som helst!!
dit följde även niklas med så de va trevligt å mamma va hur nöjd som helst så de va kul!! :D

en perfekt julklapp till ens mamma så man kan skämma bort henne lite ^^


RSS 2.0