packat å klart!

Imorgon tar jag & Svea tåget upp till Gävle, hem till morfar :) Vi får låna morbrors Eriks rum (eller ja, det är juh mitt gamla, så är det han som lånar från mig? tihi) SÅ pappa och MIa har varit snälla att röjt undan alla små leksaker då min lilla stumpa är en paddare att hitta allt smått som går att få in i den där söta lilla munnen!

 

pappa har även fixat med barnstol så jag slipper dra med det på tåget imorgon, räcker nog som det är..

Stora skötväskan

Min väska med alla frisör och klipp grejer

den stora väskan med allt annat nödvändigt

 

måste hinna med att köpa en tandborste till Svea imorgon innan vi åker då hennes är på vift,, vet inte var den kan vara!

 

 

 

idag har vi hunnit med öppna förskolan på morgonen, alltid lika kul att se hur alla underbara småttingarna växer och utvecklas!   Efter det skulle jag vara hurtig och måla köksbordet vitt hade jag tänkt men hade inga penslar.. det får helt enkelt vänta tills efter Gävle vistelsen.

Hann med att tvätta en hel del istället, behövdes göra det med.

Och ett efterlängtat combat pass blev avklarat ikväll, kunde köra på riktigt hårt ikväll - härligt!!

 

efter det kom Emelie hit och jag bjöd på lite mat och hon hjälpte mig med min utväxt.. Men slitet hår som jag har så var det en hel del som rasa.. jaja det växer ut det med! Skönt att bli av med utväxten ändå.

 

 

 


bilder från helgen!

 

 

Ser det här ut som våran Svea eller? Hehe vet inte vad hon gör för konstig min där haha

 

 

 

 

 

kan stå själv! =)

 

 

 

hehe cooling!

 

 

Myste med mormor på fredagskvällen!

 

Och mormor ville bra gärna bjuda på choklad - men det får hon inte!!

Inge godis till lill tjejen här inte!  Det får att vänta, hon hinner proppa i sig så mycket gott ändå de kommande åren.. =)

 

 

Älskar våran familj! <3


kan inte vara en solstråle varje dag :)

Svea är en väldigt glad och rolig liten tjej, men även hon kan ha sina upp och ner dagar.. Idag var en sådan dag... då vi var uppe med tuppen kl 06.00 imorse för att göra frukost till min lillasyster som varit på besök här i Karlskoga ändrades genast Sveas rutiner snabbt (då hon brukar vakna innan 8 i vanliga fall) Nu somnade hon vid strax innan 9 på morgonen istället.. Efter det var hon jätte go och glad när hon vaknade igen, men vips! Så var det som att trycka på en knapp och helt plötsligt kvittade det hur mycket tittut och pruttpussar vi gjorde på magen så var det bara arga skrik som kom från lill Svea. Hennes personliga temprament fick ett ansikte då hon kastade sig på golvet, skakade på huvudet och sparkade med de små fossingarna.. Hjälp vad ska detta bli om några år?? :P jag kunde inte göra så mycket annat än att skratta för mig själv när hon låg där ursinnig på golvet.. Försökte gå och sjunga med henne , men icke!
Och det är lite roligt att se på Niklas vid sånna här tillfällen ; Klockan är mitt på ljusa dagen, han ligger och sover i soffan och verkar inte alls störas av att våran dotter är både arg och ledsen för att hon är så trött,, han ligger så gott där..  när man själv är lite halv svettig efter all ansträning efter att äntligen lyckas få på skruttan overallen. ( enda räddningen när hon blir övertrött - ut på promenad!) Man slänger ett litet argt ögonblick på honom och förundras hur han lyckas..
samma imorse,, som sagt, jag var uppe kl 6, hans klocka ringde på halv åtta då han skulle på ljusbehandling, när han kommer hem innan 9 hade jag precis fått Svea att somna igen, vi sover ca 20 minuter sen är hon pigg igen och behöver byta blöja.. Försöker övertala Niklas att han kan få gå upp med henne så kan jag få ligga kvar en stund och sova ut lite (då det är nästan alltid jag som går upp på morgonen med Svea) Men då säger han att han behöver vila ut för han var uppe tidigt... Om han hade varit iväg och jobbat kan jag ha lite medkänsla med karln, men när han lägger sig sent pga att sitta vid datorn och vara trött för de så kan han gå upp tidigt oxå!            Imorse vann jag den striden men varade inte länge :) 20 minuter senare måste jag gå upp och passa Svea för han ska ringa ett samtal.. Men de samtalet ringdes aldrig, istället hittade jag honom ca en timme senare framför datorn,, suprise suprise!! :)
jaja han kan inte vara duktig jämt ;) MIn tok frans!!

Ska faktiskt bli skönt när han kan börja jobba igen nästa vecka då man får in lite rutiner igen. Och inte en karl som är vaken halva nätterna och sover halva dagarna (okey inte riktigt halva dagarna men alltid en tupplur om dagen) Det som blir trist är att jag inte kan träna lika mycket.. men kanske svärmor vill passa Svea någon gång så man kan fortsätta komma i form?

Ikväll blev det ett indoor walking pass, och det kändes helt underbart att träna igen! Blev ingen träning i helgen då vi var till Nordmark och sen följde syster med oss hit. Fick iof lite träning då jag sprang i 90 minuter i söndags när jag dömde :)

NU Sover iallafall Svea i sin säng och jag hoppas hon fortsätter med det =) Hoppas hon inte vaknar när Niklas kommer hem från garaget (vilket hon ofta gör)  Då är det bara att hoppas att hon somnar om snabbt, annars är det lätt att hon hinner bli pigg och är vaken i ca 1-2 timmar,, vilket är mindre kul på nätterna. Ska ta och göra iordning inför morgondagen sne ska jag oxå hoppa i säng.

ha det fint!


Jaaa!

Jag ser något gott, jag ser något underbart, nej det är inte Svea, nej det är inte niklas.. Det är ett glasspaket!! :D Niklas tog precis fram från frysen!! Äta nu? Hell yeah! Jag hoppas jag drömmer att jag springer ett maraton lopp eller något i sömnen ;)

Träningen gick bra idag med,, vad bra att jag hade bokat in 2 pass då jag ville träna mer efter easy line. Jag mår så mycket bättre efter man har kommit igång ordentligt med träningen! Det känns, det syns och jag njuter! :)

Idag kom mitt paket från Hm, men det var inte hela beställningen,
men 2 par skor (ett par vita tygskor å ett par leopard mönstrade ballerina)
en jeans kjol till lill skrutt
armband
örhängen

Längtar tills jag får mitt påslakanset som jag beställde, skönt med nytt!! Köpte ett med lite färg i, roligt att piffa upp. Men ska skicka tillbaka ballerina skorna, de var för stora. Så det får bli ett par i stl 37 istället. Ska göra min beställning på domarkläder imorgon. Behöver nya shorts, bag, träningsoverall, svart kortärmad domar tröja. Det får det bli!!

Ikväll var Svea riktigt mammig, följde efter mig när jag skulle gå och duscha efter träningen så Niklas fick hämta henne flera gånger, så ropade hon hela tiden mamamamamama på sitt gulliga sätt. Ibland kan hon säga mamma helt fel fritt men vet inte om det är verkligen MAMMA hon menar, jag hoppas det för det låter helt underbart att höra henne :D När jag kom ut från duschen hade hon hunnit bli förbannad på Niklas så när hon fick syn på mig sken hon upp och sträckte sig efter mig, fattade tag om ena bröstet på en gång och började att snutta innan jag ens hade kommit in i sovrummet med henne. :) Idag har hon inte fått bröstet på hela dagen, var bara imorse som hon brukar och sen nu på kvällen. Men det kändes i brösten att jag inte hade ammat lika mycket för uj vad de sprängde innan vi gick å la oss ;)





Nu ska jag gå å mysa lite med Niklas lite innan sängen kallar på oss. Godnatt!

mina ben..

är väldigt sega just nu.. är nog ända från i torsdags känns det som haha killer passet var inte att leka med, sen promenad fredan, dömde i lördags, sen en promenad till Emelie borta vid sandviken på kvällen, över en 2 timmars promenad idag + en kort kvällspromenad... Inte undra på att man är stel nu! ;)
Ska dock träna dubbla pass imorgon,, får se hur det går, ska köra först ett easy line pass och efter det lite pump! Får väl ta det lugnt med benen. Men får passa på att träna lite extra mycket nu innan Niklas börjar jobba..


Jag börjar längta tills PÅSK!! :D Charlotte kommer hem och en första utgång med alkohol väntar! gissa om jag känner mig laddad?? Kommer inte behöva lägga mycket pengar på något att dricka den kvällen då det var över 1 1/2 år sedan jag drack sist,, räcker väl med 2-3 cider så ligger jag ner sen? hehe
Niklas tycker oxå att det ska bli roligt att jag tar mig ut lite, så det känns bra, han får ta en myskväll med Svea istället och det är inte helt fel de! det har man blivit bortskämd med :) Min lilla snutta & Jag!
Är lite sugen att sätta i lite löshår till dess med,, men det återstår att se. Först måste jag göra något åt utväxten!!
Nej till påsk ska de återupplevas gamla party minnen med kära Charlotte! Åh vad mycket skoj vi har haft!! :D



Här kommer lite bilder från våran nyktra utgång i januari :P

 

 

 

 

 

Underbara!!

 

 

 

 

Nu är det väl dags för sängen,, ska ner på stan och fixa med lite små saker imorgon,, Niklas ska väl till garaget antar jag,, han börjar på att bli klar med sin bil nu som han hållt på med såå länge,, åh ingen blir väl gladare när den blir klar än mig! haha så mycket tjafs det har varit pga den där bilen.. oj oj oj.. Men nu börjar jag att se en ände på det hela och jag njuter ända ner till tårna!

 

Älskar dig min tok frans !

 

 

Btw,, hur kunde Anna vinna igår?? Visst hon var inte dålig,, men jag höll tummen för Fakir!! OCh Eric med låten Mnboy hade ett bra upptempo och bra show,, han vinner nog många små flickors hjärtan ;) Vet att lillasyster är helt "kär" i honom =)

 



puh!!

hållt på och skurat golven så här på kvällskvisten så nu är jag helt varm!! Roligt fredags nöje man har för sig va?
Svea har nyfiket hejat på och klappat dammsugaren när den varit igång.. Sen hjälpt till att blötat ner golvet när jag höll på att skura, genom att plaska med händerna i skurhinken :D fick tvätta henne sen å byta kläder!
rutinerna blev lite ändrade idag då vi BARA skulle sova en liten stund efter 18.00 men vi vaknade inte förrän kl 20.00!! Då det brukar vara dags att få kvällsgröten.... Skäms på mig... Blev istället pasta, broccoli med lite ostsås och det gillades skarpt! Nu håller hon på att tröttar ut sig,, klockan har passerat 10 och Svea är fortfarande vaken.. hade iof inte räknar med något annat heller.

idag har vi varit till Kristinehamn och fikat på Cafè Kometen som Anna & Jörgen har öppnat tillsammans! Jätte mysigt och barnvänligt ställe med både ekologisk barnmat, skötbord, och lekrum! Perfekt!! Cafet ligger på Kungsgatan 38 för er som har vägarna förbi! Titta gärna in dit!! :D
Innan vi skulle åka tänka jag springa in lite snabbt på Knopp och köpa med lite blommor till dom,, hade dock lite bråttom men envisades med att jag ändå ville köpa blommor. Och gissa hur länge det tog för dem (eller ja, en stackars nervös praktikant tror jag att det var) att sätta ihop en liten blombukett ? Hmm ja endast 30 minuter!! ville inte stressa på den stackars människan som redan hade sina arbetskamraters ögon i nacken. utan stod snällt och försökte uppmuntra att buketten blev "jätte bra" . jaja jag fick mina blommor tillslut :)
Efter fika besöket tog vi en liten promenad i solskenet! Underbart!!

Väl hemma igen kom kroken å Elvira hit så han kunde bli klippt! Och strax efter det följde Sveas och min låånga sovstund! Men bra mysigt att ha henne liggandes på min arm ^^ Snosa på henne och känna hur hon ligger och håller om en,, flyttar jag lite på mig kommer hon sakta efter. Hon verkligen älskar närhet!! <3

Imorgon är det dags för årets första domarinsats från min sida!! Ska bli grymt kul att komma igång igen!! Imorgon ska jag vara AD borta vid Nobel,, se om man kommer göra bort sig? ;D
NU ska jag gå och försöka natta en väldigt busig Svea som kryper runt överallt inne i vardagsrummet. Nu är Niklas hemma iaf och håller ett öga på henne och då kan man passa på att ta de lugnt framför datonr en stund. men nu så,, tack och godnatt!

bilder åter igen på min skatt!

 

Leker med sin rosa prinsess bil

 

 

Busar med Emelie & Nikolina

 

Gör bubblor ute i snön!

 

Biter på strumporna... mums.....

 

Tokfia!

 

Vill ut och åka i vagnen måntro?

 

 

Så nöjd när man kom upp i vagnen!

 

Älsklingarna på cafè

 

ÄLSKAR ER!! <3

 

Nakenfisan upp vid tv bänken som vanligt!

Sträcker på sig så :)

 

 

Min älskade lilla skatt!

 

 

du är alltid så glad och du värmer hela mitt hjärta med ditt underbara leende!

*Mammas skatt*

 

 

 

 

kan nog aldrig få nog med bilder på Svea ;)

 


sitta still? Nej inget för mig!

idag var det åter dags med babycafè besök igen och det var jag inte ensam om att tänka,, lite mer än 20 mammor hade samma tanke i huvudet, så det var ganska fullt med massa barnvagnar :) efter den lilla sångstunden var Svea på härlig lek humör! Och vad mycket mer det fanns att upptäcka nu när man hade lärt sig att krypa och ställa sig upp i nästintill allt :) Hon såg att lite mallig ut när hon stod där och hämtade de leksakerna hon ville ha, medans de andra gullungarna låg tittandes på mage :) Säger bara det    -    uuuhh vad fort de går! (tant varning på g?? )



från en liten hjälplös Svea till en busfia med glimten i ögat!






idag lyckades lillskrutt äta lite mer och jag har väl aldrig varit lyckligare av att se en liten bebis äta mat? haha sen har jag suttit ute i solen och läst bok riktigt mys ! Invirad i en varm filt och en kopp choklad nära till hands. Det var inte helt fel! Svea sov i vagnen och katten kom lite då och då och kröp ihop i min famn.


när vi hade myst färdigt uta blev det en snabb tripp till örebro.. Niklas skulle till USÖ igen och vi kunde lika gärna följa med än att sitta och uggla hemma. Nu ska ja göra iordning något att äta så man orkar med ett träningspass sen! Funderar på att boka combat på torsdag, ska även köra easy line killer då men funderar om man orkar köra combat innan? Man har juh iaf över en timme att återhämta sig på.. jaja får fundera på det tills ikväll.. Niklas gillade inte idèn, men det kanske var för att jag blir borta så länge?? ;)

härligt!

nu är man lite lagomt mör i benen, körde pump igår å körde på idag på indoor walking. Körde så svetten bokstavligt rann ner från mina kinder ;D Imorgon ska jag testa MRL för första gången och se hur bra man lyckas med det! All träning för magen gillar vi!!

Jag å mina skrutt älsklingar tog en lunch på "Som hemma" Idag och efter det gick jag och lill skrutt på shoppingtur. Blev nya underkläder till mig och strumpor till tösen :) Så kom hennes söta strumpor från trumpette idag :)  och ett par strumpbyxor från Lundmyr med texten "Gullunge" på rumpan!



Svea har nästintill matvägrat i 5 dagar nu.. allt som ges met sked vill hon tydligen inte ha.. Börjar bli lite smått orolig.. Men huvudsaken är att hon får i sig lite ändå.. Hon äter väl tillslut när hon blir riktigt hungrig.. Hoppas jag.. hon satt och knaprade på rån och drack vatten idag på cefèt, sen har hon ätit ca 2 äppelbitar, 5 skedar gröt, 10 skedar mat idag.. Undrar om hon har fått nog med att alla ska dra i hennes tjocka goa kinder ;D hehe men bröstmjölk har gått ner iaf.. har försökt att undvika hela dagen så hon bara fått tutten på morgonen och kvällen i hopp att hon skulle äta mer vanlig mat, men icke sa nicke... Se hur länge hon ska fasta..


Imorgon blir det dags för babycafè igen! Vi var inte där förra veckan då vi tillbringade dagen i badhuset istället. Men nu blir det dit o ta en kopp kaffe å sjunga lite för de små ;)

Svea myser lite med skorpan




Kollade nyss genom fönstret,, åh shit va snö det har rasat ner från taket!!! Tur att vi hade ställt bilen snett framför husen annars hade den blivit tillbucklad av massa snö och is,, inte bra pga att vi har lånat mammas skruttbil till volvo (sorry mamma men gillar våran bil mer;) )

jaja nog om detta,, nu ska jag, nattuggla som man kan vara ibland,, käka lite,, ja jag vet.. Man ska inte äta så här sent på kvällen men jag är inte som alla andra! ha de fint!!


önskar



jag önskar att jag kunde trolla!!!!! så det så.




för då skulle jag trolla bort mina förbannade fula bristningar och skicka bort dom dit solen inte skiner!
att magen har lite bristningar skiter jag fullständigt i, jag har juh fött barn för tusan! Men att tveka att man kommer någonsin kunna visa sig i bikini igen känns jobbigt! bikini med shorts,, mitt nya badmode.. :)

nej men efter att man har fött färdigt (nu låter de som att jag har planerat att föda fram ett helt fotbolls lag men så är inte fallet! ) och jag stör mig lika mycket på det enormt fula äckliga bristningarna blir det nog att spara undan till ett kirurgiskt ingrepp. Är införstådd att det aldrig går att ta bort dem helt, men dölja större delen utav det. Vad som helst för att minska synligheten av dem skulle göra mig lycklig!!

"Älska din kropp. Vad stolt över dig själv. Det ska synas att man har levt. Du är  vacker som du är!"

mjo jag tackar ja...

grunden gillar jag väl, men vill finslipa ytan, är det så fel att vilja göra det?





saknar min kropp lite... iaf magen och neråt :D
och rumpan.. varför uppskattade man inte den innan? Nu har den svikit mig och fått för sig att modet är platt rumpa..
vilken besvikelse!






Håller på att försöka få tag på min chef,, måste säga att jag inte kan jobba hela fredan den 23e april.. typiskt, första dagen man ska börja jobba så måste man ändra det. Egentligen ska jag väl inte jobba överhuvudtaget den dagen, men hade redan hunnit blivit inbokat lite. Ska nämligen opereras den 13e april, och de var väldigt noga med att jag var tvungen att ta det lugnt de närmsta 2 veckorna efter och inte lyfta tungt osv.. men 2 klippningar ska man väl klara av? hoppas chefen går med på det utan sura miner och klagandes över dålig planering.. jga kan inte hjälpa att en operationstid blev ledig just den dagen!
Se om Niklas fortfarande är sjukskkriven då annars får jag nog ta mig hem till Nordmark för att få lite extra hjälp med Svea :)

 

Gud vad jag älskar dig min töööös!

 

En 6 dagar gammal Svea på väg till Nordmark!

 

 

Du är mitt allt min lilla snöängel!


Våran dag!

tänkte lägga ut lite bilder från våran dag idag,, blir så tråkigt med bara massa text jämt :P


 

Som mellis idag blev det lite melon,, och som vanligt var det klart roligare att äta melonen så som vi gjorde. Tydligen inte alls kul att få melon på sked..

 

 

Tur att man har 2 små tänder att bita lite med :)

 

 

sen var det dags att upptäcka vad som fanns under köksbordet tyckte Svea!

 

 

Svea älskar att sitta på knä numera ;)

 

Allt hon får tag på försöker hon använda som hjälpmedel till att ställa sig upp!

 

Det gäller att ha tungan på rätt plats!

 

 

Sen eftersom farmor fyller år idag blev det på med sjömans klääningen (så den blir lite använd )

och sedan hem till farmor för lite fika, men det var roligare att krypa runt på golvet!

 

 

 

 

Tv bänkar är alltid roliga att utforska,, i slutet av klippet ser ni hur hon har lärt sig att krypa :)

 

 

Älskling å Svea!

 

 

bus ungen min!!

 

väl hemma igen var det grötvägring som gällde,, knep igen med munnen som aldrig förr! så tillslut gav jag upp, så det blev dags att borsta tänderna istället:

 

 

 

Ett litet filmklipp från när vi höll på att borsta de små gaddarna :)

 

Och nu håller Niklas på att Natta Svea, tror han är lite sur på mig dock då jag sitter här,, men tycker att det är bra att han får prova att natta henne han med. Det har skett ca 3-4 gåmnger sen hon föddes,, så jag tycker faktiskt inte synd om honom :P  Och hon låter riktigt trött,, hör nämligen hur hennes sömn ljud och joller låter från sovrummet medans älsklingen bär runt henne.. Men om jag gissar rätt kommer hon att vakna till inom en timme och vill ha lite tutte.. För det gör hon jämt :)

Nu får jag väl gå å se hur det går för dem. Ha de fint!


tisdag!

får börja med att be om ursäkt för min dåliga uppdatering här! Fy skäms! ;) men har inte rikitgt haft tid och ork att sitta still ! de senaste 2 veckorna som varit utan updatering har lillskruttan lärt sig krypa ordentligt!! Och hon har blivit snabbare vill jag lova,, oj oj oj, hur ska det gå sen när hon börja gå? Och inte nog med att hon kryper runt, varje sak hon får tag i som är lite längre upp eller som är större än henne, försöker hon hela tiden resa sig upp med. Lyckas hon inte blir hon lite förbannad och står och skäller på saken som inte hjälper henne upp. Men oftast lyckas hon mitt lilla mirakel! Men när balansen sviktar kan det gra väldigt ont om man inte hinner med att fånga upp henne. Känns som det ligger filtat utspridda överallt i lägenheten nu förtiden.. Filtarna är tydligen roliga dom oxå att leka med. För de snurrar hon in sig i sen ligger hon och suger på "tvätt lappen" som tillhör filten, och om inte sådan finns snuttar hon på filten ändå :)
Pekfinger greppet som BVC brukar ta en koll på vid 10 månader klarar hon galant! Tror hon lyckas hitta varenda liten smula som finns på golvet! På tal om BVC så var vi där förra veckan. Hon hade gått upp 200g och växt 2 cm, så nu är hon 66 cm lång och väger 7620g.

Det har även blivit en del kläder inhandlat till skruttan den senaste tiden bla ett par tuffa jeans, söt tunika, strumpbyxor, fleecetröja, t shirts, bodys mm. Lika kul att köpa saker till henne som att det är att köpa till sig själv. Och vi får inte glömma att nämna att vi har varit och hämtat den nya vagnen nu! Hon sover som en gudinna i den har hon sagt till mig! Men måste erkänna att den är liite bökigare att köra med när det är snö och lite moddigt ute än den förra vagnen, men det tar jag hellre Vill jag lova!

 

igår gjorde Svea sin första (ofrivilliga) faceplant! Usch vad jag tyckte synd om henne..
Jag, Niklas, Ida och Calle (Och Svea såklart) hade bestämt oss för att åka lite pulka vid nobel. Sagt och gjort. Men under natten hade det kommit en hel del snö och vägen upp för backen var inte den lättaste, speciellt inte då vi var lika envisa som ett gäng åsnor och hade med oss barnvagnen upp! Slutade med att vi fällde ihop barnvagnen och la upp den på ena pulkan, satte ner lillskruttan i hennes egna babypulka å fortsatte upp. Allt gick jätte bra tills vi nästan är uppe då jag ser att Niklas nästan höll på att välta pulkan med Svea,, lite gnäll från mig och vi var på väg igen. Strax därefter tittar jag upp igen på Niklas & Svea och ser att pulkan har vält och i snön ligger Svea med ansiktet nere!!!!! :O Niklas fick upp henne snabbt och smidigt och inom 2 röda var jag framme vid dom, hade slängt av mig jackan fått av mig en del av tröjan och borstade undan all snö från min lilla ängels ansikte! Isamma veva vaknade hon,, inte så kul att vakna och märka att man har hela fejjan full med snö... Usch vad jag tyckte synd om henne. Vyssjade och gungade med henne i min famn tills hon hade blivit varm igen (vilket inte dröjde länge)   Så det blev inte så där jätte långvarigt i pulkabacken.. Det blev några åk men mer blev det inte.. När vi gick ner igen höll jag Svea i famnen hela vägen :) Hon flinade hela tiden åt mig.. Hon är tuff våran lilla tjej!!

 

 


RSS 2.0