personligt!

det har som sagt gått 2 månader sen förlossningen, och det har hänt lite mer med kroppen nu. Jag vill verkligen komma i form till nästa år. för den här kroppen jag ser är jag inte nöjd med. Men ändå stolt över att den har lyckats föda fram ett barn! Men nu är det dags att försöka  känna sig bekväm med sig själv igen. Helt återställd kommer den ju aldrig att bli pga att jag fick väldigt mycket bristningar, men man får göra det bästa av det man har :)
så vi får se hur det går. Men min målvikt är 57 kilo iaf. det vägde jag när jag blev gravid, hade gått upp lite innan vägde jag 55 kilo. Kvällen innan Svea föddes vägde jag hela 78 kilo! så 21 kilogick jag upp på 39 veckor... Inte det roligaste med graviditeten.


vikt innan gravidteten: 57 kilo

vikt i slutet av graviditeten:
78 kilo

min nuvarande vikt:
64 kilo

Min målvikt:
57 kilo

kvar att gå ner:
7 kilo

och om jag lyckas så skulle jag vilja få på mig mina gamla jeans igen! Kan dock bli ett problem då jag blivit bredare, men det skulle jag vilja!
jag tänker absolut inte banta!!! finns bättre sätt att gå neri vikt på. Och eftersom jag ammar är det viktigt at få i sig tillräckligt med mat!
Men genom att promenera varje dag och en joggingrunda minst en gång i veckan hoppas jag kunna nå mitt mål. sen ska jag försöka att börja med lite sit ups hihi och när svea blir lite äldre vill jag komma bort till träningslagret igen och träna!

kroppen 2 månader innan jag blev gravid:







magen kvällen innan svea föddes:









och så här såg min kropp ut 2 dagar efter förlossningen:


bröstena var väldigt spända och olika pga att bröstmjölken börja rinna till
ordentligt :P




nu har jag inga bilder hur jag ser ut nu, men magen har dragit ihop sig mer och jag är inte lika svullen i ansiktet.

men nu är det bara att ta på sig joggingskorna och ge sig ut i spåret!!
önska mig lycka till ;)



2 månader!!

min lilla Svea är redan 2 månader! å gud vad hon har växt när man tittar på bilderna, för 2 månader och 2 dagar sen såg hon ut så här :







liten och hjälplös :)

och nu 2 månader senare ser hon ut så här:

 

 

 

 

 

 

vi var på läkar kontroll idag så hon väger 5420g nu!

min lilla knubbis!!!

 

efter läkarbesöket åkte vi ut till Aggerudsspåret och gick en lång promenad!

va dock inte så där jätte lätt att dra barnvagnen upp för leriga backar, men envis som en åsna så lyckades jag, men sen höll jag mig på de mer barnvagnsvänliga "stigarna" :)

 

 

 

 

nu är det bara en vecka kvar tills flyttlasset bär iväg till kyrkotorp 23! ska bli lite trist med ett mindre vardagsrum och inget badkar, men det kommer bli toppen ändå! Va till Ikea igår och handlade en hel del textiler till den nya lägenheten. Gardiner, mattor, lakan, sängkläder, kuddar. Även några lampor, ljus, badbalja till Svea, förvaringssaker mm mm.

Det blir alltid mer än vad man har tänkt sig ;) jag längtar så till att få inreda sovrummet! färgerna kommer vara lila, brun och vit.  Måste till karlstad och köpa nytt köksbord med, fast de blir nog nästa vecka.

 

har haft problem med internet den sista tiden, så de är oxå en anledning till att man varit så dålig på att uppdatera. men nu fungerade de en liten stund!

 

 

Min lilla gumma har somnat tidigt nu 2 dagar i rad, igår la jag henne i sin egen säng halv åtta, och där sov hon tills jag gick och la mig, då vaknade hon till och ville ha lite mat innan hon skulle fortsätta med sin skönhetssömn :)

och idag somnade hon efter 7, hon ligger fortfarande och små tuttar hos mig, men bara en liten stund till, sen ska ja se om hon vill sova i sängen. Annars får hon sova i soffan brevid mig en stund medans jag kikar lite på tv.

Imorgon kommer förhoppningsvist Niklas hem, och då blir han hemma hela nästa vecka, ska bli så skönt!

 

 




mammas charmtroll!

 

haha ja hon är bra go min lilla stumpa!!!

Idag har de varit en riktig slappar dag än så länge, se om jag kanske får en stund över så jag kan duscha en snabbis, har inte lyckats med det hittills. Skönt at Niklas kommer hem en dag tidigare :)

igår va vi på första föräldragrppsmötet efter att alla har fått barn.  va kul å se alla igen faktiskt, och jämföra förlossningar och hur de tyckte att den första tiden hemma var. sen är det alltid skönt att komma ut och träffa lite folk!

 

jag har lyckats fått ihop 3 fulla sopsäckar med massa saker som man samlar på sig och inte har någon användning av. förstår inte varför man ska spra på allt hela tiden, och att man aldrig lär sig! skönt att få lite bort rensat innan man flyttar ändå.

nu ska jag fortsätta med att göra det jag har gjort mest av idag..

- INGENTING!

:D


baby cafè!

idag gick jag å Svea till öppna förskolan på biblioteket påsk "baby cafè" . Roligt att träffa lite andra mammor och bebisar ^^ min lilla Svea var minst där, men lika kul för det! men de blev lite stressigt när vi skulle iväg, för vi hade somnat om efter att ha varit vakna runt 5 tiden på morgonen så när vi vaknade igen var klockan kvart i 8 och 8.30 börjar det. Men som tur är kan man dyka upp när man vill mellan 8.30 - 11.00 så vi kom dt vid 9 och Sea höll sig vaken hela tiden vi var där, och var hur snäll som helst, - KUL!!! lite mysigt med sång stund (även fast man inte kunde alla sångerna, men man lär sig väl? )

efter vi varit där så tog vi en långpromenad och för en gångs skull sov hon under hela tiden.

och ikväll gick vi ut och satte oss på gräsmattan lite utanför lägenheten med en filt för att mysa lite när det ändå var fint väder, passade på å ta lite kort på min älskade sötnos oxå:




 











guuud va jag älskar min dotter!!!

RSS 2.0