att vara så söt!



















vet att jag lägger upp många bilder på min lilla älskling, men jag kan inte få nog av bilder på henne! sen är det min blogg och jag gör som jag vill ;)

att ha varit på babymassage!

och för en gångs skull var jag och Svea uppe tidigt! kom tid en kvart innan det började. Så då passade hon på att sova kvar i vagnen tills det var dags för massagen. Gick riktigt bra den här gången! Bara atthon kissade tre gånger haha tur att man är ordentligt utrustad med underlägg, handduk, papper, och våtservetter!
Synd att det här var sista gången.. Är riktigt kul att komma iväg, och jag tror att lill gumman uppskattar det oxå. Hon sover så bra efteråt hihi det ar på krafterna att få massage ;)


efter massagen blev det en sväng på staden och nya JULGARDINER blev inhandlat. Och en söt klänning till skruttan min! älskar att köpa kläder till henne! man kan aldrig få nog!!!

nu har jag skickat in bild till dop tårtan iaf,, blev att man fick ta till ole dole doff metoden då man inten kunde bestämma sig ! :D              Det fungerade det med!
idag kom Sveas diadem med rosa rosett som jag hade hoppats att hon kunde ha till dopet men det var för stort.. Synd, bra gulligt var de ändå!

att kunna älska

bara det är en gåva i sig!!





familjen sover hos hos Sveas mormor!







efter baby massagen imorgon ska vi ta en tur på stan, jag & Svea! kika efter slips till älsklingen, och kanske lite julklappar :) efter det blir det nog en promenad om vädret tillåter, annars blir det hem och städa! - om lillskruttan tillåter haha, om det blir som idag får jag inte så mycket gjort. Det gick lite lättare när vi gick hem till farmor Anette, och fick lite fika. Svea fick en äppelbit att smaska på, roligt att se hur hon reagerar på andra smaker. Än så länge helammar jag och kommer fortsätta med det i minst 2 månader till, men lite smak portioner kommer att börja att testas nu :)

jag måste erkänna att det känns helt underbart att ha någon som verkligen älskar en till 110% en man kan prata om allting med. Som finns där och stöttar en - oavsett vad! När vi först blev tillsammans trodde jag aldrig att det skulle hålla så här länge :P Niklas var inte alls min typ, men det var något väldigt speciellt med honom. Trots att vi har sårat varandra så mycket en period har vi tagit oss förbi allt det, ser varandra med nyförälskade ögon igen, och våran kärlek är starkare än någonsin!!
trots att jag inte hade någon ork alls till honom när lilla Svea kom så älskade han mig inte mindre för det. Han förstod varför och fanns där för mig. och älskade mig mer :D
visst var man otroligt irriterad att han åkte till gelleråsen nästan det första han gjorde när vi kom hem från bb, och jag var helt själv hemma med en liten bebis.. Men just då förstod han inte att jag ville ha honom hemma, och jag sa det inte heller. Men det är inte en dans på rosor när en ny underbar liten människa kommer in till ens liv och förändrar resten av livet! Även att man förbereder sig så gott man kan är det ändå inte tillräckligt. Med Svea har det gått mycket lättare än vad man vågade hoppas på. Men allt annat! hur känslig man var för negativ kritik de första 2 månaderna, hur kroppen förändras, hur sexlusten ändras, hur en ny oro växer fram, att ansvara för en annans liv! ja mycket har förändrats, men de mesta till det bättre. Och bara  känslan att kunna älska 2 personer så mycket som man verkligen gör, den är helt otrolig!

 

guud vad mamma älskar dig gumman!

 

 

 


en ny vecka på gång

och som vanligt har man ganska fullt upp =)

idag beställdes tårta, ballonger (rosa & vita) och dop klänning! Min dopklänning som vi hade tänkt att Svea skulle var för liten :/ tråkigt.. hade varit kul om den passade. Men då får hon en ny,, beställde från Linuslotta.com den va ganska söt. Och ett rimligt pris, 599kr. Har ingen större st att lägga ut 1500 - 2000 kronor på en dopklänning. Bättre att lägga pengarna på annat skoj :)

var ute på en långpromenad i regnvädret - hörlurarna på och musiken i bott så var mitt humör uppe trots regnet!



emelie och jag busar med Svea!


nu håller jag på å kikar vilken bild jag ska ha på tårtan.. Så många bra bilder på henne, men få som passar till ett dop. Har en ätte söt nakenfis bild på henne när hon ligger på mage, men vem vill ta biten på rumpan? :D hihi det passar sig kanske inte ;) så jakten på en bra bild går vidare!
Håller på att vika servetter till dopet oxå - allt för att slippa göra sånt i sista minuten!  

imorgon blir det baby cafe. Har intevarit där nu på några veckor då vi varit sjuka, men nu så! Bara man vaknar i tid.. Svea älskar att sova länge på morgonen (inte mig emot hehe )

onsdag står babymassage på shemat. Senare på kvällen kommer pappa hit. Försa gången i den nya lägenheten. ska bli kul å träffa honom igen, blir alldeles för sällan.

nu blir det sängen, och jag hoppas att man somnar ganska så snabbt! hatar att ligga vaken!
godnatt!

planering inför dopet

nu börjar dopet närmar sig :)  och de flesta gästerna har anmält sig. Nu gäller det bara att hita ett bra bageri där de kan göra tårta med ett foto av Svea på. Vill inte ha tårta frå coop,, känns lite dumt faktiskt..
vill att dopet ska vara lite typiskt flickaktig med en del rosa detaljer!
så ska ordna med blommor på bordet, rosa godis, vita å rosa ballonger, och lite annat smått å gott. Ett barn döps bara en gång =)

planering inför dopet:

göra en gäst lista

boka kyrka och plats där vi ska fika

ordna inbjudningskort

skicka iväg inbjudningskorten

beställa lite blomsterarrangemang som bordsdekoration

bestämma vilka psalmer + eventuella dikter som ska läsas upp i kyrkan

boka fotograf

hitta kläder som jag ska ha på mig

köpa en ny slips till niklas

dopklänning till Svea

beställa tårta

prata med prästen om dopet

prata med kantorn om vilka psalmer det skall vara

prata med faddrarna

baka kakor

köpa bla kaffe, mjölk, mm

skaffa rosa & vita ballonger

hitta rosa dukar

köpa rosa och vita servetter

köpa rosa godis som ska placeras ut i små skålar

ordna med välkomst drink

göra programblad som ska delas ut i kyrkan

duka och ställa  i ordning allting inr dopdagen!






så man har lite att stå i och fundera över, men nu vet man hur många det är som kommer och det underlättar lite i val av blommor som dekoration osv. Men främst av allt handlar det inte om det perfektaste dopet, utan att välkomna lila Svea och hylla henne och hennes namn denna dagen. Ta vara på ögonblicket och njuta att man får ara en del utav det! :)

kl 3 på natten

och jag är fortfarande uppe,, har så otroligt svårt att smna å så har det varit sen i lördags.. sen har man 2 älsklingar inne i sängen som snusar å sover så gott. Lite avis blir man.. Då och då hostar Svea till, eller letar med armarna om ja inte ligger tillräckligt nära henne. Nu när hon ät sjuk vill hon mer än gärna sova på min arm, och det får hon. För finns det något mer underbart än att ha henne tätt intill sig? Så söt som hon är!








Hos läkaren fick vi recept på luftrör vidgande medel av något slag, (liknande bricanyl) som gör att luftvägarna vidgas lite mer och att det blir lättare att andas. hon piper å rasslar så mycket hela tiden. Så har hon fått lite alvedon mot febern och det verkar hjälpa som tur är. Gud vad man känner sig hjälplös när en sån liten blir sjuk.. Men nu hoppas jag att det blir bättre snart. Och nästa gång vi ska någonstans ska jag försäkra mig att de är friska!!
Lite små arg blir jag... Vi åkte juh upp till pappa & Mia i Gävle. Där var de sjuka hela högen utan att ens säga det till mig så jag sälv kunde få göra en bedömning om vi skulle komma upp eller inte.. hade jag vetat det så skulle jag naturligtvist ha väntat! Och när de själv har små barn tycker man att de borde ha tänkt på de.. Men men,, gjort är gjort och hela familjen Lindqvist/Hallblad blev smittade... Typiskt....




Här ligger vi och sover på soffan :)




riktiga sömntutor är vi ^^




Nej undrar om ma ska försöka sova igen.. Se om det går bättre den här gången.
Godnatt!

läkaren!

nu ska vi åka till sjukhuset så att Svea får träffa en läkare.. lilsnuttan har blivit sjuk,, inge roligt alls.. piper och rasslar så när hon andas.. usch!!!!!

läkaren!

nu ska vi åka till sjukhuset så att Svea får träffa en läkare.. lilsnuttan har blivit sjuk,, inge roligt alls.. piper och rasslar så när hon andas.. usch!!!!!

10 tok härliga bilder på charmtrollet :D

 

Grrrr! äter upp hela handen samtidigt som jag spretar med tårna!!!

 

 

 

göra bubblor i bilen är riktigt skoj!

 

 

Hallå ! Är det någon som ser mig??

 

 

 

hahaha!

 

 

 

 

 

Uppstoppad :)

 

 

 

flaxar med armarna

 

 

 

purken! mamma som satte på en alldeles för liten body!!

får juh skämmas.. suck.. hehe

 

 

så otroligt GO!!

 

 

meh! här vill jag ju inte sitta!!!

 

 

 

 

varje gång ja tittar på de här bilderna kan jag inte låta bli att skratta, ser så mullig å go ut så det är inte sant! ibland lyckas hon verkligen få till det på bild! :D


söndag

fort helgen har gått,, igen,,,
Fars dag idag? =) Niklas får sträcka på sig lite extra å njuta av en ny dag att bli firad på. Har varit sjuk så hade faktiskt inte köpt något till honom (försökte sklla på Svea haha men de funkade inte) men han fick smörgåstårta och kaffe imorse iaf. - Alltid något!

det är så skönt nu när man kommit in i rutiner igen. Jag och Niklas får mer tid till varandra, behöver vi, speciellt han. Ja ägnar väldigt mycket tid på Svea och han kommer i andra hand nu. Som tur ärhar han fullt förståelse för det :) Men bra mysigt är de å mysa i hans famn, dra i hans hår och känna att han är nära. För min del känns de helt undebart att bara veta att han är hemma och man kan krypa intill honom när man vill. Ja borde nog kunna bli lite bättre på det.

Förra veckan satte jag in en spiral, så nu kan vi köra på för fullt utan att behöva oroa oss för att man ska bli gravid igen :D haha vill jätte gärna ha mer barn, men inte nu!! Kanske om 2-3 år? vem vet? man vill hinna passa på å njuta ordentligt med lillskruttan först, blir en stor omställning om man ska bli 4. Nu känns det helt underbart precis som det är! Och det har gått så mycket lättare än vad jag någonsin vågade hoppas på!
Visst att Niklas kan reta galla på mig, men när allt komer omkring så är han den underbaraste man nånsin träffat!  och han bättrar sig mer å mer i både de ena å det andra ;)

men nu ska ja krypa till sängs,, kanske krypa mig intill honom och viska att jag älskar honom? Dra mina fingrar över hans mage och kyssa honom godnatt? - ja så får det bli!

Godnatt gott folk !


bilder från när jag å Svea badade i simhallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en dag jag sent ska glömma...

<3


äppelsmul paj!

det gjorde jag imorse,, å mums vad god den blv är man använde "egna" äpple, tog med mig en kasse med vinteräplen hemma från pappa. Bra gott även om de blev lite tokigt först, men smuldegen blev överraskande god :)


receptet jag använde vad det här:
(gjorde i en stor form så tog lite mer av varje)

5-6 syrliga äpplen
1 dl socker (jag tog något lite mindre)
1 Msk kanel

Pajdegen:

3 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g margarin

(fick ta nästan en dubbelsats av degen så den räckte)

Sen skalade, sköljde ja å kärnade ur äpplena, delade dem i små bitar.
Lade ner dem i en smord form. Hällde i sockret å kanelen och rörde om.

gjorde sedan degen så den blev ordenlig "smulig" och strödde över dem över äpplena så det bildade ett täcke över dem. in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter..

Klart!!

Serverade med vaniljsås - smaskens! Prova gärna!!!!!


Min älskade lilla dotter

gud va du är söt!!!!!!!!!!









Finast i världen!

hemma igen

i lördags åkte Svea tåg för första gången! gick över förväntan, så kändes kul att det gick så bra. Lite trångt när man skulle byta blöjapå henne men det gick det med :)
om allt annat hade gått lika bra så hade jag varit nöjd! märkte nämligen när jag stod å väntade p tåget som skulle ta oss till Gävle, att jag hade bokat på FEL DATUM!!! på min biljett stod det den 30e oktober,å där står jag i Örebro,, de 31a! hmm inte det ultimata läget.. å för att strö lite salt i såret så va vissa tåg inställda pga röd dag.. så det gick bara ett till. och det skulle ta 4 timmar å 20 minuter, i stället för 2 å 45 minuter som det skulle ha tagit om jg hae bokat rätt! nedrans.. så de va bara att traska runt med Svea i barnvagnen i väntan på tåget å hålla tummarna för att hon inte skulle skrika alldeles för mycket under tågresan.. Som tur var beövde jag bara vänta i ca 45 minuter inna tåget kom. Tur de, för bra kallt var det ute!
Men jag förstår inte hur jag kunde boka fel datum,, sa juh hela tiden att jag skule åka på lördan så bokar jag en biljett till fredan??? Hmm,, jaja hoppas de inte händer fler gånger. Mina resor blir BRA Mycket dyrare då! hehe

i Gävle var de ganska lugnt, gjorde inte så mkt.. Kollade på hockey - Brynäs - Färjestad,, å självklart vann FBK med 4-2!! men stämningen var allt annat än trevlig,,, publiken skrek allt i från "döda den jävla bonden!" Ni kan juh för f*n inte tala svenska där ni kommer från" osv, osv... tråkigt....

hade gått ganska bra med Svea medans ja kikade på hockeyn för den delen,, första gången jag var ifrån henne i ca 3 timmar. Nervös som bara den var jag inan jag åkte iväg. Även om man vet att hon är i trygga händer blir man ändå lite nojjig..


men nu ska jag krypa ner  i sängen å mysa med de bästa!
ha det fint!



RSS 2.0