Flicknamn =)

ja namn har vi redan bestämt sedan länge tillbaka, 5 veckor innan ultraljudet hade vi kommit på ett tjej namn som båda kom överens om :) Innan gillade jag de här namnen väldigt mycket:

Tindra
Saga
Nova

och niklas gillade Delinda.

men sedan kom namnet Svea upp :) och det älskade båda två! Så om det blir en liten tös (som det såg ut att vara) så blir det nog en liten Svea, fast man vet juh inte,,, kanske inte alls ser ut som en Svea haha men vi har kallat bebisen för Svea under nästan hela graviditeten nu. Min gammelfarmor hette Svea hon med, så det är lite kul att det är ett släkt namn som förs vidare, och hon var en av världens underbaraste människor!

Fick reda på för några dagar sedan att en gammal klasskompis har döpt sin tjej till Svea, och det var inte lika roligt kan jag säga haha men vill inte ändra namn på våran lilla ängel nu, vi har varit så glada över det namnet hela tiden så knns dumt att byta det för att en annan har döpt sin dotter till samma namn. Hopas bara inte folk tror att man härmar henne sedan. Och om de gör det,, då ska jag inte bry mig ett skit för jag vet att så inte är fallet :)

Pojknamn tycker jag är betydligt svårare, fins många gulliga pojknamn, men svårt att föreställa att min son ska heta det. Så OM det skulle bli en pojke får han nog vara namnlös i några dagar tills vi kommer på ett passande namn.



jag å lillebror myser i sängen i Gävle under påsk :)

dålig updatering

måste berätta om ännu en flopp som ägde rum i onsdags haha! det var efter jag hade varit och ätit på Jacks med 7 andra från frisörklassen. Roligt och träffa några igen, och ja,, det var nog jag som hade ändrat utseende mest pga magen ;)
där var nog allt lyckat, trevligt ställe god mat och så vidare. Men efter maten var jag, Emelie och Charlotte lite sötsugna så vi fick en impuls idè att dra till Örebro och fika. Sagt och gjort! Först hem och byta om, hämta lite cd skivor hos charly, bättra på make upen sen drog vi iväg! Kom fram till Örebro strax innan 22.00. Vi hade hört talas om ett bra ställe som heter "njuta" och dit skulle vi absolut! först hittade vi inte dit (var antagligen för ivriga för att se något för det va typ det första cafèt vi gick förbi) men efter något varv runt slottet så hittade vi slutligen dit. Härlig miljö, bra musik dunkandes i bakgrunden, perfekt planlösning! Vi hittar ett bra bord att slå oss ner vid sen fram till disken/kassan fö att beställa. Och där framme i en kakmonter stod riktiga smarriga muffins, Cheescake, chokladtryffeltårta, pajer,,  you name it!!! När det är våran tur att beställa hinner vi inte mer att säga än en cheescake innan han som står vid disken avbryter och säger "nej, vi serverar inga kakor och sånt längre."   meh! ni har ju det framme, rakt framför oss!!! men nope!! stenhård på den punkten... och ändå har de en upplyst kakmonter fylld med godsaker.. i sånna fall kan de juh åtminstone släcka ner montern eller bära bort kakorna slipper man bli frestad! haha..
jaja tänkte vi, kan vara gott med en stor caffe mocha oxå så beställer det istället. Och vad tror ni han säger då? ??
" nej vi serverar inget kaffe,bara något att dricka som alkohol" 
-men min kompis är juh gravid, hon kan inte dricka nå alkohol!
"nehe, får hon väl ta en svart kopp kaffe då"

??????????!!!!!!!!!!!!!

jag kände hur min haka nästintill snuddade golvet innan jag mot min fötvivlan fattade att här skulle de inte bli någon fika inte!!! Åh gissa om jag var fika sugen??? haha så tre snopna och besvikna, samt lite små sura tjejer fick traska tillbaka till bilen igen...  så den här onsdags kvällen slutade på mc donalds där vi tog en glass och jag en muffins... I Karlskoga!!!! snacka om oflyt........  men vi kunde skratta åt det iaf! lite små roligt i efterhand... :P


torsdan var en riktig lat dag,, gjorde inte mkt då.. ut och gick på kvällen vid aggerud..
fredan var det fullt upp på salongen, hade bra ont i ryggen efter dagen. Och direkt efter jobbet hem för att sälja min älskade blåa peugoet.... hoppas han tar väl hand om min lilla pärla!

lördan spenderade jag och älsklingen på gelleråsen för att kika på STCC,, roligt att kolla på motorcyklarna! bilarna skiter jag i haha inte lika roligt att titta på tycker jag.. efter det åkte vi till filipstad, hem till min faster där pappa och allihopa var på besök. Blev grillning på kvällen, mycket uppskattat kan jag lova!! MMMMM mmm vad jag älskar grillat! Runt ett på natten åkte vi hem till mamma för att sova där.
Söndan var fylld med klippningar å slingnigar ;) hann även med en tur till Zenita igen fr att busa lite med lillebror =)  väl hemma i kga igen åkte vi till Niklas mamma. Skulle göra lite slingor på henne oxå. Sjukt trött var jag hela söndan, matt i hela kroppen. Man blir lättare trött nu mot tidigare. Kroppens sätt att tala om att man ska varva ner lite tror jag :)

på kvällen lyxade vi till det med lite godis och kikade på den tecknade filmen " Bilar".

så det var min helg de!



 

20/5

Imorse försov sig älsklingen, så det blev en timmes extra mys imorse innan han skulle med den andra bussen. Älskar att ligga i sängen tillsammans med honom, älskar när han lägger armarna om mig, smeker min mage och drar fingrarna genom mitt hår... Det är underbart de!!!!!

halv 9 hoppade jag in i badet där jag bland annat lade en ansiktsmask och inpackning till håret, så nu känner man sig lite extra fräsh! Efter badet har ja hållt på å plockat lite här hemma. Strax efter 10 stod jag å diska i bara bh och mysbyxor,, då kommer Fredrik inklampande haha å där står jag lite snopen när han är hela 45 minuter för tidig.. Så disken fick vänta ett tag till.. Gick iväg för att få på mig lite mer kläder sedan åt vi lite frukost och drack kaffe. Hjälpte honom lite med hans hår så att det inte blir allt för långhårigt :P

ska försöka komma iväg till hudfixarn innan jag börjar jobba idag, min foundation är helt slut, så nu har jag en från Make up Store,, tycker inte att den är lika bra för min hud som ID make upen är. Och ikväll ska ja äta på det nya stället i stan "Jacks"  med några av tjejerna i klassen,, en liten återträff :) Och jag kommer vara tjockast haha :D härligt de!

skönt att vara ledig imorgon,, hoppas på lite finare väder då...



en sliten Carline på väg upp till Gävle under påsk...

mer bilder på magen

kul att se hur magen har växt,, för då förstår man verkligen att den blir större =)


första bilden på magen, syns knappt ingenting


























nu ska jag kika på Despereth Housewifes!






mys på bryggan

i lördags satt jag på bryggan vid stugan och bara njöt av den varma solen och att man kunde sitta och svalka sina varma fötter! fler sådana dagar tack!!!!!!!!



















V. 30

nu är det bara 10 veckor kvar tills förlossningen! och så här ser magen ut nu:

'





magen ser lite lustig ut rakt framifrån ;)
och det är mysyxornas fel att man ser kobent ut haha!!



åh jag kan inte förklara vilka lyckokänslor som far genom min kropp
varje gång bebisen sparkar! Så mysigt oc se hur hon flyttar sig där inne.
Nu har man även börjat kännt när hon hickar, så otrolig känsla!
tänk,,, om 10 veckor får vi se våran ängel för första gången, hålla om henne, pussa på henne,
och bara få titta på henne!




Under V. 30 händer bland annat detta bebisen:

Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Jag:
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött.
Så får säkert en riktig livlig liten knodd! :D



här är en annan godning som älskar att kela med min mage!











jag gillart!!

ville bara tala om att jag älskar att åka runt i den nya bilen!!! :D

undrar dock var solen tog vägen... var så fint i förmiddags.. låg ute på bryggan vid stugan och bara njöööt!!!!  hos
nu är jag hos mamma lite, var tvungen å åka hit å visa upp pärlan ;)

ändrade planer!

den bilen vi skulle hämta idag hade han vi skulle köpa de av redan sålt! vi hade bestämt tid, fått hans adress och alltg, se igår får vi ett sms där det stod " Hej, fick ett bättre bud idag som jag inte kunde tacka nej till, så jag sålde den idag. Hoppas att jag inte ställer till för mycket bekymmer för er. Tack för visat intresse och lycka till med billetandet."
Fy f****n vad fräckt!!!!!!! jag förstår självklart om man får ett bättre bud och hellre vill sälja för den summan, men ska man inte höra av sig till dem som hade tänkt köpa bilen och beätta att manfått ett bättre bud. Och om ma vill köpa det för det priset istället eller lägga ett högre bud? Inte bara sälja den.. Det var dåligt........


men nu i efterhand är jag faktiskt bara glad att det inte blev av,, då vi igår kväll åkte å köpte en annan, nyare och snyggare bil. Fick dock lägga till 5000 kr mer mot den andra bilen men det var det absolut värt!! så just nu är man stolt ägare till 2 ganska fina bilar! =) bilen kommer bli kalas bra till bebisen sen, bra plats för barnstol och barnvagn! så nu är det problemet löst.
så igår kom vi hem runt 2 på natten, så det blev lite senare mot vad vi hade tänkt oss ^^ kan lägga ut bilder på bilen sen så får ni se pärlan ;) men nu ska ja hoppa in i duschen och göra mig iordning, för sen är det iväg till stugan där det väntar fika!
ha en bra dag!!!

fredag morgon!

idag blev man tidigt väckt av 2 kelsjuka katter som kom upp i sängen och ville ha uppmärksamhet =) inte helt fel å vakna på det viset. igår kväll stannade jag uppe och kollade på filmen "Don´t Mess with Soan" (tror ja att den hette iaf) Adam sandler som intar rollen som frisör.. Tur att man kan ha dålig humor ibland annars hade nog den filmen varit ganska kass ;) men man fick sig några glada skratt ändå!

i onsdags var Linnèa här :D sjukt roligt å träffa henne igen, på tok för längesen nu. Så pratade om det mesta mellan himmel & jord. Åkte iväg till melkers och fikade och det första jag frågar efter den första biten av en daimtårtsbit är "Hmm undrar vad vi ska äta sen då?" haha vadå besatt av mat?? :D vi satt kvar iaf ngn timme men sedan sprang klockan ivg å det var dags å äta ngn form av lunch om man skulle orka med å jobba sen. Så det blev en liten promenix till Katrinedalskrogen för att äta lite! (smart att börja med fika å sen gå över till maten) hehe ibland är man riktigt clever!! Var helt inställd på att ta en sallad men när man kom dit och fick syn på dagens så lät det mer lockande. Så det blev pasta med kyckling och curry ! Åt inte lika mkt som jag trodde att ja skulle göra då fikat gjorde sig påminnt. Efter vi hade ätit hade man en sån där stund och frågeställning till sig själv: Varför åt jag så mkt??? riktigt riktigt mätta blev vi ändå!
Så kul att träffas och prata igen ! tll nästa gång får det inte dröja lika länge!!

mitt hjärta har hållt på å krångla flera gånger den här veckan,, varav 2 gånger på jobbet. Och det är INTE kul!! bli yr och helt konstig när man står och har kunder är väl inte det bästa direkt.. som tur är har det gått över nästan lika snabbt men ändå! Och inte nog att härtat ska hålla på å spöka,, min rygg gör sig väldigt bra påminnd om att jag är gravid då man kan ha bra ont i ryggslutet om man har gjort mkt under en dag eller jobbat. Försökerverkligen tänka extra på hur man står nu vid salongen men ändå gör det förbannat ont.. suck... det är bara att se glad ut och stå ut i 10 veckor till....

annars den här veckan så har ja faktiskt agt ut min lilla pärla til bil på blocket =S kommer sakna min lilla "Sork" kommer en och ska kolla på den ikväll efter jobbet. Men imorgon ska ja faktiskt till Lnköping och hämta min nya bil.. =D Min första combi,, så det blev en Passat 1,8t combi, metallic blå i färgen. Och vi lyckadades pruta ner den 7000kr!! det trodde jag faktiskt inte, så det blev absout en glad överraskning! mendå är bil avklarad innan bebisen kommer iaf, en bil som man kommer ha plats med banvagn och dylikt i. Skönt! Önskar att man kunde ha kvar min lilla bil oxå en det går inte riktigt runt då. Om båda hade heltids jobb så skulle det vara en annan sak men nu är det inte så, då får man gra det bästa av situationen!

men nu har de blivit dags att äta lite frukost! magen kallar... ;)





Min älskade lilla bil..


och här kommer lite bilder på bilen vi ska hämta imorgon:









en helt okey bil som kommer funka bra för oss!!

less jag blir...

igår blev det inget jobb för min del,,, det fick bli akuten igen istället.. hände samma sak med hjärtat igen, att det höll i sig så där länge utan att ge sig, fick domningar i händer å armar, låg utslagen i sängen.. inte roigt alls... så det var tur att älsklingen var hemma och fick köra mig till akuten. hjärtat hade hunnit och lugnat ner sig innan vi kom fram men rådgivningen tyckte att vi skulle åka in iallafall då man hade blivit så påverkad utav det. och åter igen hade de inte så mkt att säga.. ja hoppas att jag ska på den där utredningen om hjärtat snart så man får reda på vad det är för fel.... och igår kväll hände det en gång till,, men bara för en liten stund så då struntade jag i att höra av mig för man får samma svar ändå,.. har blivit mkt oftare nu och det är grymt jobbigt..

men idag ska jag till jobbet igen, fullt upp på salongen - precis som det ska vara!!

yes jag klarade det!!

det här låter säkert fåningt,, men jag klarade av att gå i en hel timme i skogen ikväll utan att få alldeles ont i magen! tidigare har ja knappt klarat av att gå till bilen från jobbet innan man får världens värk i magen pga foglossningen. Så det kändes underbart härligt att komma ut å röra på sig lite!! det går mkt bättre att gå i skogen än på asfalterade vägar, för direkt vid hårt underlag så får jag ont igen. Men nu kan jag röra mig fritt i skogen iallafall!! :D men man märker att konditionen absolut inte är densamma... man blir andfådd väldigt snabbt och direkt då man går i trappor.. vilket inte är särskilt kul..  det är inte alltid en dans på rosor att vara gravid.. men det blir inte bättre att man klagar hela tiden heller ;)

nu ikväll har jag mumsat i mig melon & kiwi, det var längesen man åt det men ujjjj vad gott det är!


uj vad det sparkar!!

det rör sig för fullt i magen nu! haha vad mysigt det är att känna hur hon rör sig därinne!

undrar vad man ska hitta på för gott att äta ikväll? lite små sugen på antingen enchiladas eller kyckling wok.. se vad älsklingen har att säga.. men just nu är jga mitt uppe i röjning här i lägenheten. bort med en hel del saker som står och tar onödig plats. vi har gjort det lite finare i sovrummet nu så det blir mer trivsamt att ha en liten bebis där sen =) så nu får inte våra katter sova hos oss längre på natten =/ lika bra att vänja av dem i tid så kanske de inte blir allt för avundsjuka på det nya tillskottet i familjen. funderar var man ska ha barnvagnen så länge.. men den kanske får åka in till sovrummet den med.

och det blir nog inge hus för våran del än på ett tag, inte förrän niklas blir klar med utbildningen och skaffar sig jobb! få se hur det går? ;)
åh idag kommer nog mamma & dom hem,, bruna och fina.... suck.... =)

bilder från helgen!

tänkte dela med mig lite bilder fråni helgen då vi grillade lite =) guud va jag älskar grillat!! Mmm sommarkänslr får man på en gång!



Emelie i egen hög person ;)



grillmästarna Drazen & älsklingen!



MIn långhåriga Niklas! Det är tur att man inte behöver bry sig om hur man ser ut när
man är ute i skogen hehe ;)



lite grillspett :D



Max fick självklart vara med!



Emelie hjälper till ^^



Kul att i kunde komma ända till Nordmark för att grilla med oss =)





Niklas njuter med en kall öl i handen



Max verkade sugen på grillat han med!







Max & jag myser




det blev en lyckad kväll med riktigt god mat och sällskap!
synd bara att alla blev hur tröta som helst efter all mat haha!
men tack för en kul kväll!

magen

nu är man i v.28 + 3 dagar, bara 11 veckor och 4 dagar kvar!!! :D så här ser magen ut nu iaf:



hehe ursäkta dubbelhakan ;)





Bebis:

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

jag:

Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Om min lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.

 


grilldags!

Mm nu är man i Nordmark, har precis lagt in köttet i marinad, gjort iordning chokladmousse och fixat med dippen till chipsen. Ska göra iordning sallad sen oxå, men de gör jag nog medans karlarna fixar köttet :D se om emelie kommer ihåg och ta med sig kubbspelet? hehe det återstår att se!
guuud va gött väder det har varit idag, låg och solade på studsmattan i förmiddags så nu har man fått lite färg i ansiktet. kan behövas för just nu känner man sig likblek...
åh jag är så avundsjuk på mamma & dom som åker till Turkiet idag! FUSK!!! hehe vill juh oxå till solen, utomlands, visst det är underbart här hemma med vädret nu oxå, men inte alls som när man åker bort och byter miljö.. tänk att ligga vid en vit sandstrand å gå och bada precis när man känner för det. Gud så skönt!
men nu väntar en helkväll i nordmark iaf, och det duger det med ;)

ha det fint!!!

lite saker till våran lilla ofödda ängel!

tänkte läga upp lite bilder på e del av de saker som vi köpt till lilla gumman .. - ja på ultraljudet såg det ut som en liten tjej som låg därinne :D :D tänkte att det är lika bra och berätta det då måga av sakerna går i rosa tihi, men vi ar mkt neutralt oxå, samt en del blåa kläder från min lillebror ifall det skulle bli enkille trots allt. Men man kan juh inte låta bli att köpa lite rosa när man vet att det kanske ligger en liten tös därinne =)

  

bärsele och amningskudde kan underlätta väldigt mkt!


mysiga babyfiltar!




en söt trälåda med söta nallar på =) perfekt at ha tex leksaker i!



mysiga bodys i lite olika storlekar







lite bra att ha grejer med andra ord =)

inspiration!

kikade runt på lite frisyrer då jag är ganska trött på mitt hår, så tänkte dela med mig av några bilder på snygga frisyrer jag hittade =)


den här frillan har man nog klippt mest den här veckan,,
 mkt korta frisyrer som görs på salongen,, ME LIKE!!!



de här färgerna visades upp väldigt mkt på den senaste visningen jag var på..
Kanske snyggt den första veckan men inte så snyggt efter ett tag skulle jag tro...



i de här färgerna färgade jag min modell på min en  färgkurs i örebro för ett tag sedan,
fast hon hade ganska kort hår, men det blev as snyggt! Kul att leka med färger!!



Mm tycker om färgkombinationerna på denna bild!



snygg asymmetrisk klippning!
(akta stavning)



åter igen,,, gillar när det är olika längder i håret! känsla av både kort
och långt hår, och färgen förstärker effekten!



Snygg stylad frisyr, långt men ändå frisyr, bara luggen som är uppbenad, resten
tupèrat bakåt. Skulle ja ha långt hår skulle ja vilja ha så här någon gång!



flätat går oxå alltid hem, den här frisyren testade jag nyss på mig själv då jag
hade löshåret i, resultatet blev dock inte lika bra, då mitt egna korta hår stack fram för mkt.
så det behövs ett längre hår helt enkelt för den här flätan. om man inte gör den uppifrån och drar den bakåt och sedan till nästa sida efter huvud formen såklart! Men blir ändå inte samma sak =)



gillar färgkombinationen i det blonda håret!



vill ha långt ljust hår igen!!!



mera flätat!!



snygg uppsättning, jessica alba!



snygg kort frisyr helt enkelt!



fiskbensfläta så mkt roligare att göra en än vanlig svensson fläta =)

här kommer även lite bilder på inte fullt så snygga frisyrer haha:



skulle aldrig falla mig in å föna en sådan volym eller klippa en sån frisyr..



haha vet inte vad jag ska säga? undrar om hon blev nöjd efter den klippningen?



visst, lite små cool,, men den här frisyren påminner mer om 2 stora pungkulor
 som hänger och dinglar än en trend..
sorry... men nej tack!!




valborg!

uppe med tuppen idag igen! ingen sovmorgon här inte! sen fixade jag lite med disken, senare kom niklas bror hit å lånade duschen, och fick vi skjuts till stan, då passade vi även på att köpa lite mjukglass och njöt i det härliga solskenet, hann även att besöka bolaget en snabbis för att handla inför helgen (jag håller mig till hederliga alkoholfria drycker såklart!!) men de andra ska väl inte behöva stå över hehe så lite whiskey å öl blev det ändå. För på lördag åker vi upp till nordmark, ska få låna huset då mamma och dom åker till turkiet (FUSK!! ^^) så då blir de grillning, spela lite kubb, umgås å må bra ute i skogen hehe så finns de juh sovplats för de andra oxå, så det ska bli riktigt kul!!
annars idag har de varit fullt upp på salongen, fast det har det i och för sig varit hela veckan,, så det är kul! har nästan bara haft mina stamkunder, och det är alltid lika roligt. Man får många kommentarer om magen nu vill jag lova! och nästan varannan kund ska ta å klappa på magen... sen när blev min mage offentlig??? känns väldigt konstigt att "främlingar" och kunder kommer och tar på magen, även fast de bara menar väl, så känns det inte helt ok alla gånger. Så snälla fråga först innan man bara tar friheten och känner på en annans gravidmage!!!
efter jobbet åkte jag och älsklingen ut till björkborn för att titta lite på majbrasan. lite små mysigt faktiskt.
Efter brasan så åkte vi till Niklas farbror Roger. Där blev det lite fika och mkt prat =) Alltid lika trevligt!

och nu sitter man här och är inte ett dugg trött, niklas ligger redan och sover. Imorgon ska jag ta ett ryck med sovrummet. ska ta ut alla möbler, ta ner hyllor, tavlor mm och sedan skura och damma överallt för att sedan möblera om, så spjälsängen och baby sakerna passar bättre in, ordna upp i garderoberna mm. få det mer organiserat helt enkelt. Ska passa på å fixa lite då niklas ändå ska till garaget å hålla på med den där bilen.......  sedan om jag hinner ska ja ta ett ryck med balkongen =)  tycker om att vårstäda den också! haha

imorgon eftermiddag tror ja att vi drar till mamma å grillar lite och åker kanske lite cross... måste handla inför grillkvällen oxå såklart. Men det hinner man med under dagen.



en lite små sliten caroline myser i solen uppe i gävle under påsk.
blåste lite kallt pga vindar från havet, därav jackan =)



här ligger man å vilar lite i älsklingens knä vid en sjö i Ullared



härligt väder även då!


RSS 2.0