sommar!

Åh vad härligt det är ute nu!! ska alldeles strax iväg å bada en stund igen, igår var första gången som jag simmade med min mage haha va lite ovanligt kan jag säga ;) innan har jag bara gått ut så vattnet gått upp till magen på mig =)

igår gjorde jag i ordning brud + 2 tärnor på salongen oxå,, och de blev så fina så!! hon hade jätte söt klänning och allting passade så bra ihop tillsammans, kul å göra lite extra! men nu ska jag iväg! ha de fint!!

sommarvärme!

Mmm vilket underbart väder de har varit under veckan!! synd att man inte kan sitta i solen och sola på samma sätt som förut,,, jag har fått mkt lättare att bränna upp mig nu och sen är jag orolig för att få soleksem igen.. så sitter och njuter i skuggan eller står i vattnet och njuter av de svalkande vågorna och de svalkande vindarna.. Mmm vad det är underbart!!
vi har varit till stugan flera gånger i veckan och ska säkerligen dit idag igen. men innan ska jag till stan och handla lite frukt och jordgubbar och en flaska champagne =) till min brud jag ska göra på salongen imorgon och 2 st brudtärnor :) ska bli kul att göra brölloppsfrisyr + make igen!

nå annat som är på gång är flytt, vi har hittat en annan lägenhet på markplan (skönt å slippa bo på tredje våningen då man ska ha barnvagn mm) så vi ska se om vi lyckas få den för då blir de flytt den 1:a oktober :D

nu ska jag diska lite sen äta frukost för att sedan ge mig ut i värmen! ha en bra dag!!

gah!

åhhh trött jag blir! hade skrivit ett halv långt inlägg och sen fösvinner allting !! jag orkar INTE skriva om det,, inte nu iaf! =/ inte kul när sånt händer.. men men..

har kommit hem från salong nu och håller på och tvättar lite, ska lägga mig å läsa lite. Har ont i revbenen och ryggen.
imorgon blir det och luncha med charlotte om det inte hinner bli några ändringar innan dess. sen är det midsommar juh på fredag, här går det undan!! har inte riktigt bestämt vad ja ska göra, men lutar nog mot att vi åker till mamma,, niklas vill hellre det.. men skullr vara kul å vara med tjejerna oxå. Men man känner att man inte är lika roligt sällskap längre då orken inte är densamma, och kan inte sitta i samma ställning för mkt, och inte kan jag röra mig som jag vil för den delen heller.. suck...
hmm undrar om jag ska hoppa in i duschen nu när älsklingen är där,, överraska honom lite ;) fast de blir lite trångt iof... skitsamma,, jag gör ett försök! :D ha de fint så länge!!!


UKG

imorse kom jag äntligen i väg till sjukhuset för att göra UKG, (ultraljud för hjärtat) ca en timme tog det å jiiises vad trött jag var,,, varit vaken sen halv 5 imorse då niklas gick upp.. lite små kallt blev de till slut när man ligger med bar överkropp insmord med massa gel :P men som det verkade så såg allting bra ut,, hjärtat slog lite snabbt men antagligen pga graviditeten. så de skulle skicka svaren till min läkare senare. Så man får hoppas att det inte var nå större fel då.
efter det har jag irrat runt på en massa ärenden. bla till biblioteket, försäkringskassan, karolina vårdcentral, så har jag hunnit å köpt goa jordgubbar som jag ska smaska på!! får passa på nu innan man ska börja amma för då ska man helst undvika jordgubbar... tråkigt nog....
idag tror jag att jag ska göra lite slingor i håret efter jobbet, sjukt trött på mitt hår,, så lite ljus livar upp det lite ändå.. kan dock inte slinga för mycket för har inte den kvaliten på håret just nu..
Niklas har praktik i skoghall den här veckan,, å det är sjukt jobbigt med bussförbindelser dit,, 3 timmar tar de att åka från kga till skoghall med buss! när det tar ca en timme (om ens det med bil) igår hade han bilen men idag behövde jag den,, så han var snäll å tog bussen ändå.. stackarn...

jag har skickat efter kort på framkallning!! ska bli kul att få sätta in kort i album som man gjorde jämt förut, och då vet man att de korten finns kvar om datorer krashar eller så,,, det ska bli kul å få dem!! sen ska ja framkalla bilder från grekland, student, bal, ayia napa och paris! kul med bilder ;D



present öppning på studenten 07
syrran sitter med såklart! :D

bio!

igår kom älsklingen och överraskade mig på jobbet med en fin bukett rosor :D åh vad glad man blir av en sådan gest! så gulligt! efter jobbet åkte vi in till örebro för att kika på bio - Änglar och Demoner. och den va grymt bra, dock lite mer förutsägbar än "da vinci koden" var. Man förstod ganska snabbt vem skurken var, men bra film iaf!
och bebisen låg inte still en sekund i magen,, tror det blev lite högt åt henne,, la över jackan över agen för att isolera ljudet lite till.
Nu imorse har ja haft riktiga onda värkar,,, usch va jobbigt de är... och när man har ont i "onödan" dvs ingen bebis som ska ut än inte! hehe jaja bra att det förbereder sig..
se vad de blir idag,, för är på rastlöst å tråkigt humör.. vill hitta på något kul men har ingen aning om vad jag vill göra eller vad man har ork och lust till.. Niklas har kommit med flera försök att muntra upp mig,, men misslyckas... stackarn... han får stå ut med mycket nu. Men skönt att ha honom som stöd ändå! (även om man kan vara dålig på att visa det ibland)


natt fika

sitter med en skål vindruvor på magen å snaskar i mig just nu =) funkar fint för mig!
har haft lite värkar ikväll med, men inte alls lika onda som de imorse.. det känns att det är trångt i magen nu åt bebisen. Och det är mycket jobbigare att vrida sig i sängen. sätta sig upp och böja sig ner.. Man börjar tröttna lite smått på och vara så här stor, man vill bara få se det lilla knytet och få omfamna den! 
så här stilig är magen just nu hehe:



är glad att man inte ftt nå strimmor på magen iaf, men på insdan av låren har jag fått bristningar tråkigt nog,, börjar väl att acceptera det nu, men innan var det mer att man kunde börja gråta var gång man såg sig själv i spegeln. Man får trösta sig med att det blir mindre synligt sen.. Men ibland är det svårt att låta bli att fundera om man någonsin kommer känna sig riktigt snygg igen? men det blir ett senare problem! Får försöka fokusera på att SNART så kommer våran lilla Svea till världen och hon ska få all den kärlek vi kan ge henne, (eller honom ska man väl säga eftersom det är inte 100% säkert att det blir en tjej)
saknar Niklas litegranna nu oxå, men ändå skönt att komma från varandra en stund så man får känna saknaden igen, för då är det så mysigt att träffa varandra igen på fredag :D så är det bra eftersom man vet att det bara gäller en vecka :)

nu ska vi nog gå och lägga oss, för imorgon ska vi kika på när Robin tar studenten, tur att man hinner med det innan jobbet :D
 sov så gott!

nu rör det på sig!!

gud vad hon rör sig därinne nu! igår kväll kändes det som hela sängen hoppade till när hon sparkade haha och det håller på för fullt nu med. Men de är en mysig känsla, även om det kan göra ont när hon sparkar upp mot revbenen :P
imorse hade 2 rejäla värkar, fyyy vad ont det gjorde! men det är väl bara att vänja sig antar jag? ;)




Våran älskling!!

=)

så då var det här årets skörd av balfrisyrer avklarade, gick riktigt bra! Hann klart i tid med frisyrerna ock tjejerna blev riktigt nöjda, kul att se :) sen efter jobbet knallade jag iväg till kupolen för att kika på de fina frisyrerna och allt där till ;) såg en av mina uppsättningar och lockarna och allting hade hållt sig ändå, så det kändes skönt. Träffade Emelie och Sabina så vi tittade tillsammans och kommenterade klänningarna och de olika uppsättningarna. Skönt att de var uppehåll iaf åt dem, inte kul om det skulle regna precis..
efteråt åkte jag & Emelie till Drazens mamma å fikade, provade på ett bosniskt kaffe för första gången, och jag tyckte om det! =) Efter ett tag drog vi till mc donalds och köpte med lite mat, va riktigt längesen man åt "mat" där.. inget man längtar efter numera :P Åt maten hemma hos Emelie, där blev man verkligen upp passad haha fick fotmassage och allt av henne, man tackar!!! :D så skönt var det, fötterna kändes genast mycket mindre.
kollade på finalen på projekt runway, så duktiga de är!!

och nu har man nästan precis kommit hem och sagt godnatt till älsklingen, som är i gävle..
imorgon ska jag börja jobba 25% så endast 2 timmar om dagen nu.. blir lite trist men får tänka på mig och bebisen i första hand nu.
Och imorgon på salongen blir det en till rolig dag då jag ska göra en provomgång på en brud som jag ska göra i slutet av juni, så testa med hår och make up för att se vad som passar till den stora dagen. så kul med uppsättningar! :D
men nu ska jag krypa till kojs, mysa lite med katterna en stund innan. Hoppas ni har haft en bra dag!!


förvärkar!

aj aj aj... nu märks det att det börjar närma sig, de senaste 2 veckorna har jag haft sammandragningar/förvärkar lite tit som tätt... och så vet man att det här bara är för värkar,,, undrar HUR ont de riktiga värkarna kommer att göra sen när det är dags då? hmm... jaja det återstår att se!

idag hos barnmorskan gick allting fin fint! barnets hjärta lät som det skulle, magen hade växt som den ska, dock börjat att sjunka ner lite nu ;) alla värden och allting såg oxå bra ut, så det kändes bra. Och nu är det bara 7 veckor kvar... *weeeee*


snart är det dags att ge sig av till salongen, och idag står balfrisyrer på schemat! KUL!!! man är juh lite små nervös innan för man vill så gärna att allt ska bli bra och att man hinner på den utsatta tiden. Men man ser fram emot det oxå väldigt mkt! se om jag ska dit efter jobbet å kolla på alla fina flickor å pojkar ;) kul å se klänningarna, frisyrerna och make upen. man önskar att man själv ska iväg på bal igen. hehe Min bal var verkligen minne för livet. Det kommer jag sent att glömma, och är så glad att det var Niklas man gick med tihi!







Minnen från balen man sent ska glömma :)

stolt över mig själv!

nu på förmiddagen har jag städat å skurat badrummet, hallen och i köket, även diskat och fixat lite här å där så nu känns det rent och fräsht här hemma, (ett tag i alla fall) och snart är det dags att dra iväg till jobbet. Ja vet att jag borde ta det lite lugnare men får panik om det är stökigt för länge, mår mycket bättre när det är snyggt och rent runtomkring mig!
imorgon ska niklas iväg å jobba i sandviken och troligtvist hela nästa vecka i skutskär,, får ha jobba tillsammans med min pappa hehe lycka till... :D bra med lite extra pengar !!!
men nu ska jag försöka fixa iordning mig lite innan jobbet... försöka duger... :P



Världens mysigaste katt!!

inte altid så lätt..

den här veckan har inte varit så imponerande hittills kan jag lova, det känns som att det blir så mkt med allting på en och samma gång. Började i söndags, när jag och Niklas duschade så upptäckte vi något underligt mellan benen på mig, som en vätskefylld ballong med storleken som en pingisboll.. Inget av oss hade en aning om vad det kunde vara. Ringde til rådgivningen och där skulle vi ringa direkt till förlossningen i Karlskoga, så det gjorde vi, och efter att pratat med 2 barnmorskor där så fick vi ringa in till örebros förlossning. De var oroliga att fosterhinnan hade börjat komma ut och att barnet eventuellt skulle komma =S inte redan! Och guud va Niklas var orolig under helatiden jag ringde runt,,stackarn.. fick prata med en annan barnmorska i örebro och de kom fram att jag skulle åka in till Karlskoga förlossning och göra en bedöming på vad de kunde vara. Sagt och gjort. på med kläder på min solbrända kropp och iväg till sjukhuset.
där tittade först några barnmorskor på mig sedan blev en läkare tillkallad,,en manlig sådan såklart (suck).
men de visade sig att de inte var fosterhinnan iaf så det va riktigt skönt. Men det var en cysta som hade dykt upp, en ganska stor sådan. Inget farligt för varken mig eller bebisen. De trodde att den antagligen skulle spricka under förlossningen och gör den inte de så kan man operera bort den senare. De kollade även med ultraljud så man fick se livmodern och barnets huvudform, och vad de hade växt sen ultraljudet i v.19! men man såg inte detaljer lika bra eftersom det var ett vaginalt ultraljud. Och läkaren tyckte jag absolut INTE om! han nöp mig där nere flera gånger och de gjorde riktgt ont! och sen nästan kastade åt mig lite papper efteråt, gissa om man kände sig smutsig? Jag kanske har fel, men jag tycker inte att det borde finnas manliga gynekologer.. Det kan absolut läsa sig kvinnans anatomi och uppbyggnad men ALDRIG riktigt kunna förstå hur det känns där nere, aldrig förstå att man inte kan göra hur som helst med verktygen de använder.
jaja.... åkte hem och kände mig allmänt misslyckad för att man fått en cysta där nere.. Tur att man har niklas säger jag bara, han har varit ett stort stöd för mig under hela graviditeten !
på måndan när ja kommer till jobbet så ringer min läkare från Karolina vårdcentral till mig och vill sjukskriva mig pga mina hjärtklappningar..
och det haejag verkligen ingen lust med. så hon skulle sjukskriva mig 50% va min halvtid, ska alltså jobba 2 timmar om dagen i 3 veckor till en början. Hon tror att jag stressar upp mig undermedvetet. Att jag ska vila så mkt jag kan. och bara jobba 25 % är ingenting i lön kan jag juh tala om... speciellt inte nu när niklas studerar.. Sen är jag fullbokat md kunder i en och en halv vecka, så ska prata med henne och höra om jag kan bli sjukskriven om en vecka istället. inte bara med allting känns det som....
sen på kvällen, nästan samma tid som gårdagen,,,, satt jag på toaletten för att senare upptäcka att ja fått en blödning! "vad är det nu då som händer??!" Niklas blev återigen orolig och jag fick ringa förlossningen för at rådgöra vad jag skulle göra. svaret blev:
"ta på dig en binda och vänta ett tag för att se om det fortsätter att blöda, ger det sig inte åk in till akuten."
men blödningen gav sig inte, den minskade men slutade inte. Så rinde igen och frågade om man skulle verkligen till akuten och inte till dem igen, men nej akuten skulle vi till.
när vi kommer säger personalen att ja ska gå till de på förlossningen, så efter några om och men så fick jag komma till de på förlossningen iaf.
och det visade sig den här gången att det var cystan som vi hade upptäckt igår som hade spruckit. Vilket va bra, slapp man oroa sig för den något mer. de talade om att den kan återkomma igen under graviditeten, men att jag inte då behövde oroa mig. Så nu kände man sig lugn när man kom hem...

tisdage på jobbet ägnade jag mig åt att städa salongen innan mina kunder kom senare på eftermiddagen. Och det var bra mycket jobbigare! Började blöda näsblod och blev darrhänt,,, kul... kanske ska bli sjukskriven ändå?
och som inte det vore nog så har jag fått ett stort äckligt munsår och ett eksem liknande utslag på kinden som kliar till tusen! + några blåsor i munnen... så ja,, jag känner mig absolut som den sexigaste och friskaste kvinnan på jorden just nu!! NOT!! fy.....

ska bli skönt att gå hem för mammaledighet sen.. och hoppas att de inte blir några med komplikationer innan dess..
men nu ska jag kila ner till tvätten..

en solig helg i nordmark!

i fredags kväll åkte ja å Niklas till nordmark över helgen skönt att slippa sitta inne i lägenheten när det är så fint väder!
på lördag morgonen gick man ut i trädgården och åt frukost, så underbart! en ite senare åkte jag å lillasyster til sandsjön å svalkade oss lite, och hade jag haft bikini tror jag nog att ja skulle ha doppat mig, för det var sååå varmt! men badade bara upp till låren, och skvätte vatten på magen å armarna hehe =)


                                    Sandsjön



                                                                                                       syrran :)


jag med magen =)


söta ida!


den vita valen ;)


våra fossingar! Å mina är så klart de bredaste å blekaste :D


Älskar dig syrran!!! <3


Mmm sommar!



Gissa om man njuter?



Efter någon timme vid sjön så blev det fler soliga bilder, men från studsmattan där
Ida å Niklas spenderade mest tid haha
 
babe


världens bästa Ida


gravida jag!

   


systrar!




älsklingen





och på söndagen efter lillebror hade spelat match mot degerfors åkte vi en snabbis igen till sandsjön innan vi skulle gratta mamma på morsdag =)






så  i helgen lyckades jag bränna mina axlar å näsa,, kul kul... =)
men oj så underbart det är med lite värme!!!




RSS 2.0