Att vara förkyyyld!

igår vaknade jag med världens dunkade huvudvärk och kände mig totalt matt i hela kroppen. Inget hit med andra ord.. Men kvicknade till lite senare på dagen, vilket var tur när Stina kom hit, annars är man kanske inte så mycket till sällskap =) Hon bjöd oss på årets första semla (för min del) och det var efterlängtat!! Svea fick äta lite mosad kiwi blandad med banan - det gick hem!! Efter fika stunden gick jag in och la Svea så hon fick sova. När hon hade påbörjat sin skönhets sömn började jag å klippa Stina. Önskemålet - Fria händer (men vill ha något nytt!) Och hon fick en rikigt snygg frisyr som passade henne kanon! Och det viktigaste av allt var att hon var lika nöjd med den som jag var :)
Eftersom jag hade piggnat till under dagen så tänkte att jag skulle orka med ett combat pass framåt kvällskvisten.. Problemet var att Niklas totalt hade glömt bort mig... Så när det bara var 10 minuter kvar tills passet skulle börja sprang jag upp till grannen å frågade om hon hade lust å kika till Svea till Niklas skulle komma hem (vilket skulle ske när som helst) och det var inga problem! Vilka underbara grannar man har!
Väl på combaten gick det hur bra som heslt! (och jag kom in precis innan de skulle börja - Perfekt! )
Niklas i sin tur hade kommit hem strax efter jag hade åkt så det var bra de =)

Men idag har kroppen sagt ifrån mer för både mig å Svea. tror vi har båda blivit förkylda i varsin näsborre! :D Bara på ena sidan som det snorar på oss. Men trots snoriga näsborrar tog vi oss ner till stan en stund för att lindra shoppingsuget lite grann. Hittade en jätte fin skjorta på JC som jag köpte samt en klänning på Jon och Jonna. Och eftersom det är i slutet av januari så brukar de vara då som det är som bäst rea. klänningen skulle ha kostat 500 men jag betalade 125 kronor. Passade på att köpa även en lila vas till vardagsrummet inne på hemtex. Även där fyndade jag, ordinarie pris:200 kr. Nu: 49 kronor!
Men vill juh köpa något till min älskade lilla ängel också! Så upp till lilla W där en Lundmyr of Sweden bodysuit blev inhandlat! Var 30% Rea där så lite billigare blev det att!



Älskar den där serien!!

Och nu sitter man här med sin snoriga näsborre å kikar runt på internet medans älskling kollar på nå tråk program,, och min lilla älskling sover så gott. Har iaf gjort iordning en cheescake tills pappa å dom kommer imorgon å ska fira mig lite :) Så man har något att bjuda på.


men nu blir det kvällen! Godnatt!

Att ha fyllt år!

för det gjorde jag igår! Grattis till mig! Men inget blombud dök upp med en fin bukett som jag alltid brukar få av pappa när han inte kan komma på födelsedagarna =) och varje år är det lika roligt och överraskande att få den där buketten, (för det har man inte kommit ihåg att man brukar få just den dagen) Men bara för att man gick och väntade på de där budet så dök det aldrig upp!! När jag ställde frågan till pappa blev svaret " Traditioner är till för att brytas"     - Kul :P fast han sa de med ironi i rösten då han hade glömt bort,, tur att min farmor ringde pappa och påminnde om att jag fyllde år,, annars kanske han hade glömt det den dagen??

Födelsedagen för övrigt var kanon! vi åt tårta och cheescake å lite annat smått och gott! Fick Min älskade servis i perfect home så nu har jag :
12 middags tallrikar
12 pasta tallrikar
12 asietter
12 kopp m. fat
12 djupa tallrikar
1 gräddkanna
skålar i tredelat set
serveringsfat 2 delar
4 st äggkoppar

men allting fick jag absolut inte igår!! har köpt en del själv å fått i jul klapp! perfekt!! Men fortfarande lite som fattas,, men snart så!

Av älsklingen fick jag frukost på sängen med en fin ros till ^^ sen mitt älskade ID make up! (har varit utan den i över 2 veckor,, känns naket!)


Idag var jag på baby cafè med Emma Å Linn! Roligt att gå dit med någon än att gå själv som man gör hela tiden! Det uppskattades! Och jag fick hålla i lilla Linn <3 så mysigt! Helt plötsligt känns Svea som en jätte bebis om man jämför henne med Linn, tyckte inte det var längesen Svea var minst på cafèt (=
Vi får ta och gå ut å gå någon mer gång! För det kan man aldrig få för mycket av!!

resterande av dagen har jag klippt och färgat Niklas mamma, ordnat med tvätt å disk. Så hann jag iväg och träna pump på lagret idag oxå - Gött!! imorgon blir det easy line kl 12. Föräldragrupp kl 13.30 sen skulle farmor å faster komma på besök men eftersom det krockade med föräldragruppen så har det blivit uppskjutet!

Niklas har chockat mig lite,, han kom hem från läkaren idag och sa att han ska bli poker proffs! Hmm ja! Lycka till älskling säger jag men det är inget pensionsgrundande å stooor risk att bli beroende... Men på med ett smile å pussa honom på kinden och önska honom lycka till!!

Att älska dig

 

Åh vi tog en liten fjortis bild med den nya datorn ^^

 


Att ha en tok katt!

igår kväll efter Svea hade gått och lagt sig, passade Skorpan på å busa lite med hennes babygym.. Sprang för å hämta mobilen så jag kunde filma lite, men hann inte med när han höll på som mest, men blev en litenfilmning ändå :D

 

 

 

Nu håller man på för fullr med en stor städning - kul! eller inte.. men det behövs i vilket fall som helst! Imorgon kommer de folk hit och då kan det inte se ut så här.

Gick in till vardagrsrummet förut och fann mina älsklingar slumrandes i soffan. Niklas halv sov medans Svea snusade så gott i pappas famn!

 

 

 

Så söta!





Att ha varit och badat!

Idag tog familjen en promenix till badhuset för att bada!! Lill skruttan somnade innan vi hann ut på verandan med barnvagnen, sedan fortsatte hon att sova när vi hade kommit fram. Vaknade inte ens när jag tog av henne overallen och kläderna :) så hon fick ligga kvar en liten stund till när hon var så trött. Det kom in några tjoande ungar i omklädningsrummet och då vaknade hon minsann. Blev visst lite skrämd men när hon kom upp i mammas famn blev allt bra igen =) Hon satt i barnstolen i duschen medans ja sköljde av mig, spolade lite vatten på henne oxå men var inte så populärt när man var ny vaken. Efter det traskade vi ut till bassängen. Till en början var hon lite orolig (beror nog på att hon nyss hade vaknat) men efter en liten stund när vi hade busat med henne var hon lika glad som alltid! Och idag dök hon för första gången - två gånger!! Hon grinade inte en enda gång! tyckte ja var lite duktigt av henne. Den här gången plaskade hon mycket mer å busade mer i vattnet än vad hon har gjort förut, är nog för att hon är lite äldre nu och förstår så mycket mer :) Så det var rikitgt kul att bada idag!!
efter badet när vi skulle duscha höll hon på å snutta på min arm å letade efter bröstet så det fick bli lite matning när kläderna hade kommit på. Då somnade hon gott efteråt och kunde ligga i vagnen medans jag gjorde iordning mig - Perfekt!!


Ska ställa mig å koka lite morötter och palsternacka nu så Svea får lite mat sen när hon vaknar :) Har väl aldrig varit så huslig som jag är nu haha koka palsternacka hade jag aldrig gjort tidigare.. Men någon gång ska väl vara den första!!

Ikväll blir det nog mys framför tvn å lite lösgodis ;) det är inte hel fel det heller! Så får jag träna bort lite av det imorgon igen :D För på måndag hinner jag nog inte, om jag inte ska träna på förmiddan.. Det återstår att se! Men det känns fortfarande i benen att man har tränat, och igår gick jag och Emma med  våra små älsklingar på en mycket varm promenad! Åfyy vad tungt det är att dra vagnen uppför när det är moddigt av snö!! Blä!! Blir bra träning ändå.. Kul att ha någon att gå med, brukar juh oftast gå själv annars. Ska ses igen på tisdag då hon och lilla Linn ska följa med på Baby Cafè! Ska bli skoj!

Nu är det nog bästa jag sätter igång med maten medans lilla grodan fortfarande sover ^^ ha det så fint!!


Att ha en dotter som blivit 6 månader idag!!

6 hela månader har gått sen världens underbaraste lilla människa fick se dagens ljus för första gången!! Det var och är mitt livs lyckligaste ögonblick!! Det känns lite konstigt att hon redan är ett halv år, fy vad fort det går! Men varje dag är lika underbar med henne!! Visst är det vissa dagar som inte alls är nå bra men det är aldrig på grund av henne, tack vare Svea blir man glad igen de gånger man är lite nere!

Ida kom hit igår och sov över. Igår kväll gjorde vi en egen gjord varm kopp choklad med lite grädde på,, Mmm vad god den var!
sedan var man uppe 05.46 imorse och gjorde iordning frukost till henne och sedan plattade man iordning hennes hår! Skönt det var efter hon hade åktnär man kunde krypa ner under täcket igen tillsammans med Svea, det är MYs det!!!

se om Ida kommer till helgen eller om de kommer på måndag, när de ska gratta mig,, få se hur det bli med den saken! funderar på å beställa en tshirt till mig själv som en födelsedags present,, eller om man ska vänta..


Igår kväll testade jah å ge Svea välling för första gången,, men det var ingen hit! Drack väl liite liite men sen blev hon bara arg när man försökte. Ska testa om några dagar igen för att se reaktionen då.. Men favoriten bland maten är än så länge broccoli :) fick testa katrinplommopurè igår oxå då hon har varit hård i magen å det verkade smaka smaskens !! Roligt att se när hon får testa nya saker, för hon kan göra så roliga grimaser då :D
Imorse vid 04.00 åkte Martin och Amanda in till bb igen, hoppas det bli något den här gången!! håller tummen för er!




 

 

Så här kladdig kan man vara efter kvällsgröten ;)

 

 

och så här trött kan man vara att man somnar i mammas knä

 

 

 

 

tuffingen!

 

 

lite stor :D

 

lek i sängen!

 

 

En ny klippt Svea, posar redan som liten!

 

Min sovandes vita lilla björn!


videoklipp på Svea!

filmade henne lite med mobilen efter hon hade ätit gröt ikväll.. :) Här är resultatet:





och en till:


Att ha varit på 6 månaderskontroll med Svea!

Idag vaknade vi ovanligt tidigt! Redan vid 7,, och det har märkts på Sveas humör senare i dag, uj uj uj vad trött hon har varit =) Vi var på baby cafe imorse, gick dit till 9, sen vid 11 var vi på  Karolina vårdcentral då det var dags för 6 månaders kontroll. Hon ligger perfekt vid kurvan, och utvecklingen går som den ska! De tyckte att hon var duktig att sitta helt själv å att hon var väldigt snabb att vända på sig, så det var roligt att det fick se lite vad hon brukar göra hemma! NU väger hon 7340 g och är 64 cm lång!
efter besöket på vårdcentralen tog vi en kort promenad så hon hann somna. Hon fick ligga kvar ute i vagnen och sova efteråt, såg väldigt gott ut! 2 timmar senare åkte vi till Degerfors, till Niklas pappas jobb och grejade lite. Efter det hem till hans farmor och fikade lite. Mest för att hon ska hinna få träffa Svea lite =)

Testade för någon dag sen och ringa till babysimmet för att se om det fanns nå platser kvar utan resultat... Trist. Hon kommer nog å vara äldst i nästa grupp som startar när hon är 7 månader.. Lite vatten vana har hon hunnit få iaf men hade ändå varit mysigt att komma iväg på det nu då man känner många som är i den gruppen som är nu.. Ja ja..

Imorgon ska ja köra easy line kl 12! efter det, hem duscha göra iordning mat till mig å Svea sen klippa kl 14.00 och kl.15.00 kommer min lillasyster hit! Hon saknar oss så mycket, min lilla sötnosa! hon är alltid välkommen att hälsa på!

Nu ska fortsätta å plugga lite, passa på när Svea sover, annars blir det inte mycket gjort när hon är vaken ;)
ha det så fint!!


Att oxå vill föda igen!

haha så sjukt!! varje gång någon kompis eller någon man känner ska in till bb å få barn blir man lika bebis sjuk! Inte för att jag vill ha mer barn nu, NEJ nej nej! men vill uppleva känslan att föda igen! Det var nog det största och häftigaste jag varit med om! Det går nog inte en enda dag utan att jag tänker lite tillbka på förlossningen. Alla känslor och tankar,, synd bara att Niklas kom precis när den stora finalen var hehe (men han hann ändå och det är huvudsaken) Fast det tre sista veckorna i min graviditet var inge roliga, så de längtar jag inte så mycket efter, men just det sista momentet! Men det kommer aldrig bli som första gången, för nästa gång man ska dit då har vi en liten tjej som ska bli stora syster :) Och hon måste få fullt med uppmärksamhet hon med så hon inte kommer känna sig åsidosatt. Men det är ett bra tag tills dess :)

Funderar på om man ska ut i snö vädret.. Sätta musiken i lurarna på max å glömma allt en liten sväng =) det får det nog bli, ska laga mat fört kanske, vad sägs som broccoli och potatis? :P det får bli till svea så tar ja lite fisk istället för broccoli!



Svea på bb.. underbart!!!

Att äntligen lägga upp bilder från Svea`s Dop!

Dopet var verkligen jätte lyckat som vi hade den 5/12 2009! Kunde Inte ha blivit mer lyckat än det var =)


Bordsdekorationerna!

 

 

 

Blommorna beställde vi från "Knopp" i Karlskoga, och dagarna innan satt jag å vikte närmare 70 små rosa servetter som jag skrev Svea och hennes födelsedatum på. det tog lite tid men det var verkligen värt det när man såg hur fint det blev. Det var tre stycken långbord med tre stora blomsterarrangemang på vardera bord, sedan var det två mindre blomdekorationer, en på vardera sida om den större. Mellan varje blomma hade vi ställt ut små värmeljushållare med ljus i för lite mysigare stämning. Jag hade även strött ut rosa akryl diamanter över borden. Det blev jätte fint när det glimmade till lite lagom!  På varje bord hade vi självklart en vit pappersduk som var lätt att båda sätta dit och att ta av :)

 

 

 

Lite väl mörk bild, men så såg det ut med borden iallafall

 

så såg servetterna ut

 

och så här såg hennes dopklänning ut. Köpt från Linuslotta.com

 

Dopklänning SEK 599, LinusLotta - NELLY.COM

 

 

 

 

Nu blir det lite bilder från kyrkan, men med en vanlig kamera så blir inte bilderna det bästa tyvärr, men det får gå ändå!

 

 

 

Emelie häller upp dopvattnet!

 

 

Charlotte & Emelie är Svea`s faddrar, och bättre faddrar kan man inte ha -

Det bästa från två världar!!

 

 

Prästen var Olle Carlesjö från Kristinehamn

 

 

och att få vatten på sig av en främling,,, det var inte populärt från Sveas sida!

 

 

så här ledsen blev man då! MIn lilla snutta.. Direkt när hon blev vänd och uppvisad för allt folk blev hon tyst igen, för hon blev så förvånad tror jag. Hon bara tittade ut över alla gästerna med tårarna rinnandes nerför hennes runda goa kinder. Sen blev det bra igen när hon kom till mamma :)

 

 

 

 

 

Sveas morfar läste en dikt under doper tillägnad Svea. Gulligt gjort tycker jag! Och det blir lite mer personligt under dopet då =) Alla vi som stod där framme hade en uppgift.

Emelie - Hällde upp dopvattnet och fick assistera som min bär hjälp

Charlotte - Läste ett stycke från evangeliet

Morfar - Läste en dikt (men han stod inte där framme, han skötte annars att filma under dopets gång)

Jag - läste en dikt

Niklas höll för det mesta Svea =)

 

 

 

 

 

 

De stoltaste föräldrarna!!

 

 

dikten som jag läste tog jag från en sångtext som jag hittade på

Barndop.nu

Tyckte den var så fin och stämmde så bra in på oss;

 

 

Himlen måste sakna en ängel

Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm,
och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.
Plötsligt så var världen helt ny,
allting stanna’ upp när du kom.
Och jag såg dig och visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel.
En finns här hos mig, och vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Han ligger tätt intill mig, så trygg på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat hos mig.

Gryningsljuset smyger sig in,
finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens att jag väntade en
evighet just på denna dag.
plötsligt slår du upp dina blå,
styrkan i din blick gör mig svag.
Och helt utan att döma så ser du på mig,
och så börjar våran dag.

Himlen måste sakna en ängel…

Text & musik av Linn Wågberg.

 

 

Efter dopet i kyrkan traskade vi över till församlingshemmet i Nordmark som låg precis brevid, så min snälla farbror tog hand om min kamera å tog lite kort åt mig, för det skulle jag inte annars ha hunnit med

 


Farbros sambo Malin och min älskade faster Zenita


Doptårtan!

köpte vi på "Skafferiet" i Filipstad den innehöl bland annat hallon mousse å kiwi.. Mums! Men guuud va mättande den var, men vi sa att den skulle vara till ca 40 personer för vi skulle ha lite fler små tårtor oxå så att det verkligen skulle räcka.

 

 

Sedan hade vi 3 st jordgubbs cheescake som Berit (min extra farmor) hade bakat åt oss =) den var försvinnande god!! 2 hela sådana gick åt + ca 1/3 av den tredje. Niklas mamma hade hjälpt oss med att baka 3 st kladdkakor - de var riktigt kladdiga och goda! De gick också åt som smör i solsken!

Och jag vet inte hur många kaffe kannor det gick åt, vet bara att det gick åt ca 2 paket med kaffe =) Till barnen hade vi saft. Vispad grädde fanns att förse sig med samt mjölk å socker till kaffet (såklart)

och inte nog med det, vi hade laddat två fulla skålar med bara rosa godis, det var nog oxå uppskattat, för jag hann inte med att få en enda godisbit ;) En av skålarna hade vi vid ingången där min syster hällde upp välkomst drinkar till gästerna (använde bara Stockmos päroncider och upp tinade hallon - jättegott) Perfekt att ha innan man sätter sig till bords :) och den andra sdkålen hade vi på bordet bland de andra fikat.

 

 

 

 

 

 

 

Svea fick byta om när vi skulle fika, lite smidigare än en lång dopklänning =) Och självklart ska man ha ett litet rosa band med rosett till <3

 

Svea & Jag

 

 

 

Jag, Svea å Morfar!

 

 

Mmm en riktigt lyckad dag! Tur att jag hade hjälp med förberedelserna, som att passa Svea, blåsa upp alla 50 rosa och vita ballonger, Sätta på pappersdukar på borden duka och göra iordning!

Och tack alla gäster för de underbart fina presenterna!

 

 

Hade ingen bild på datorn från när vi håller på å öppnar alla presenterna, så tog några bilder på de öppnade presenterna istället

Sveas Namn var inbroderat i ena örat :)

 

 

 

 

Tusen tack till alla som gjorde den dagen till en minnesvärd dag!

 



Att vara lika underbar som du



Bild från Nyår

 

Där är hon lik mig =)

 

 

 

 

 

Så duktig att sitta själv nu!

 

 

 

Att du alltid är lika glad är ett mirakel i sig!

 

 


att för en gångs skull komma upp i tid

imorse var vi iväg till baby cafet igen. Trots att vi kom dit 9.20 så försov vi oss, hade ställt klockan på åtta, men gick inte upp för en halvtimme senare. Snabbt in i duschen å på rekordfart sminka sig, torka håret, platta lite, väcka Svea, byta blöjan, sätta på kläder, frukost sen på med ytterkläderna!! hej och hå! men iväg kom vi till slut :) men under sångstunden var hon inte ett dugg intresserad av mig nånting, det var mycket roligare att titta på de andra bebisarna ^^
Hem sen å gjorde iordnig mat medans Svea kunde sova kvar i vagnen ute (var ett tag sen nu när det varit så kallt). Nu ska jag packa skötväskan för snart väntar en tur till Örebro! Gäller att få med sig allt man behöver. Och vet ni vad?? Svea börjar få sin första tand!! Kände en längst upp på henne igår, inte undra på att hon varit lite kinkig nu :) stor hon blir på en gång... Önskar man kunde stanna tiden lite.



Min underbara Svea! Tänk vad glad du gör mig hela tiden!!
(haha nu står Niklas å säger att jag ska skriva VÅRAN och att hon gör OSS glada hela tiden ^^ Klart hon gör OSS lyckliga, men det är juh min blogg så då skriver jag från min synvinkel, så inge illa menat mot dig min älskling och jag tror att alla vet att hon gör dig lika lycklig som hon gör mig den lyckligaste mamman i världen!! )


att bli lite förvånad..

jag är inte den som kräver mycket.. Jag är inte den som klagar i första hand, jag är inte den som tycker allt är pest å pina. Jag är den som är nöjd med nästan allt i mitt liv!! Som njuter av alla de underbara dagarna man får tillsammans med familjen! Och när det har varit lite jobbigt hemma vet man att man har sin fristad - Träningslagret! Så skönt å komma dit, slippa tänka på bekymmer, njuta att få träna å svettas! Att klara av att göra saker bättre å bättre hela tiden! Det älskar jag!! Men igår blev jag lite förvånad efter ha kört combaten, när man fick syn på Niklas ex.. Jag vet inte varför det är svårt å se henne fortfarande. Jag är så otroligt löjlig på den fronten!! Men när jag ser henne dyker bara massa bilder på henne och Niklas upp, trots att det är över tre år nästan 4 år sen de var tillsammans. Och jag vet att han inte bryr sig. Men ändå.. Träningslagret har varit min fristad!! :D å nu dyker en tjej upp som får en att tänka på det förflutna.. Och det känns som hon inte är ett dugg förtjust i mig, och kanske är det de som gör det hela svårare.. inte vet jag. Men hade inte förväntat mig å se henne där.. Men det är bara att bita ihop och fokusera på träningen. Det är ju därför man går dit ;) men det är lite lustigt oxå, för varje gång jag ser henne är jag så nära på att hälsa på henne, hon skulle väl tro att jag inte är riktigt klok haha men blir så när det är en person man känner igen :)
jaja skönt var det å träna igår! fast man bara har tränat 4 gånger efter man varit i gravid så kände jag att jag orkade mycket mer nu än de förra gångerna, så sakta men säkert går det framåt! Och på tisdag blir det pump! gött å varva lite med pump å combat,, ska gå dit sen någon förmiddag å köra lite easy line när man kommer igång mer. Vill inte gå ut för hårt pga min ljumske så inte den får ett återfall.. Det vill jag inte veta av!!

och för någon dag sen fick man mensen tillbaka. tack för den! de hade jag kunnat klara mig utan ett tag till...
idag blir det att plugga lite med regler inför domar säsongen å städa lite. Ikväll ska jag klippa några.. Imorgon blir det baby cafe igen :) efter det in till Örebro för Niklas ska till läkaren igen. Sen kanske man kan ta en tripp till marieberg å kika efter nya träningsbyxor.. MIna höll jag nästan på att tappa igår kändes det som. har inte lika stora lår å rumpa nu som förut :D

NU ska jag springa ner till tvätten å se om det finns någon tid ledig. men ha de fint allihop i kylan!!




vi på julafton hemma i Nordmark

att äntligen kan föra över lite bilder!!

har tagit hit en gammal dator så länge så man kan hålla sig lite updaterad på saker och ting! Jag blir lite låst utan dator, det måste jag erkänna!

den 2a januari hade Svea namnsdag :)  min lillskrutta! hon rör sig för fullt på golvet nu, rullar runt, hasar sig åt sidorna, ena stunden ligger hon under baby gymet, i andra stund ligger hon mitt på golvet :) så go! Det händer mycket nu på bara några veckor, snart tror jag hon kan sitta helt själv. För det har hon börjat med mer och mer nu. duktig är hon min lilla tös! Hon har även fått en ny grej att leka med - Fjärrkontrollen!! den verkar vara hur intressant som helst!!  Något annat som hon tycker är riktigt skoj är att vända på sig på skötbordet nu, jag får hålla i henne hela tiden och vända rätt på henne. Sätta på blöja är inte riktigt llika lätt nu som det var förut. Då låg hon bara där å tittade på mig och log med sitt charmiga leende!

 

 

 

fast där på bilderna ser hon mest förvånad ut ;)

 

 

 


RSS 2.0