Min Förlossning!

de senaste bilderna på magen som jag laddade upp blev de sista, för samma natt kl 02.50 vaknade jag av att vattnet gick, först blev de lite blött i sängen och jag klev upp för att gå på toan. Men då rann det ner massa vatten så det bildade en pöl på golvet. Och då förstod jag att vattnet gick! Gick in på toaletten och sedan torkade upp lite granna. Ringde förlossningenoch berättade att vattnet hade gått. De sa till mig att jag skulle gå och lägga mig och försöka vila igen och sedan återkomma till dem imorgon kl 9.00 för att göra en ctg kurva. Men att jag antagligen kunde få åka hem igen efter det för att de kunde ta väldigt lång tid innan det satte igång ordentligt.
jaja tänkte jag och gick till sängen och la mig igen. Ringde och väckte Niklas och berättade att vattnet hade gått men att han inte behövde åka än (han befann sig just då i gävle). När jag hade lagt på telefonen fick jag en rejäl och intensiv värk. Och det var bara den första.. i ca 20-30 minuter låg jag med onda värkar som kom med bara någon minuts mellanrum. Jag käde att jag inte klarade av att varken ligga still eller ta det lugnt. Beslutade mig därför att ringa förlossningen igen, trots att de bara var ca en halvtimme sedan jag pratade med dem sist.
När jag åter ringde upp dem igen sa barnmorskan som svarade:
" ja du har juh inte haft värkarna så länge, men självklart får du komma in hit om du känner för det, men med största sannolikhet får du åka hem igen. Men ring innan du kommer in bara."
sagt och gjort. Med värkar som kom hela tiden slog det mig att jag måste få tag i någon som kan skjutsa mig till bb. Med tankarna på att försöka andas hela tiden tänkte jag inte helt klart men började ringa runt till kompisar kvart i 4 på morgonen =) provade först till Emelie, men hon hade ingen bil, ringde sedan min chef Annelie men inget svar. ringde sen till Kenta (min granne och träningscoach) haha Väckte stackaren och han kom som ett skott hem till mig.   Innan Kenta kom så ringde jag till Niklas igen (då var klockan 03.50) och sa att jag åker in till förlossningen och att jag inte klarade av att stanna hemma så det var nog bäst för honom att börja åka hem till Karlskoga.

Trots all smärta lyckades jag få på mig lite kläder och hämta bb väskan man hade packat  innan (som tur var)
Krånglade mig ner för trapporna och in i bilen med full fokus på värkarna och andningen. Väl framme vid bb hjälpte kenta mig in med väskorna. Och en barnmorska kom och mötte upp mig.
Fick lägga mig i en förlossningssal och de gjorde en ctg kurva. Så i ca 50 minuter låg jag själv inne i det rummet med dosorna fästa vid magen. Och jag hade bra ont när värkarna kom efter varandra hela tiden. Det var ingen som förstod att det var riktiga värkar som hade börjat eftersom det brukar ta väldit länge för en förstföderska. Sedan när barnmorskan kommer in för att kontrollera hur det går ser hon att värkarna kommer väldigt tätt men säger att de inte är så långa än. Och jag tänker, att det här är bara början av en lång och smärtsam förlossning.
När kurvan är klar vägde de mig. Och sedan skulle jag gå på toaletten och lämna ett urinprov. Men väl inne på toan klarade jag verkligen inte av att kissa, hur mkt jag än försökte. Barnmorskan fick komma in några gånger då värkarna upprepade sig och jag hade bra ont. Jag hade börjat blödit litegrann och kände att jag nästan var skitnödig istället. Då tyckte barnmorskan att de var nog dags för en koll för att kika om jag hade öppnats något.
Fick på mig en sjukhusrock och lade mig åter igen på sängen. När de kollar hur mycket de hade gått upp ser jag att både sjuksköterskan och barnmorskan ser väldigt fövånade ut. De tittar på mig och säger att jag är helt öppen!!!!
De befarar att Niklas inte kommer att hinna i tid. Samtidigt ringer Niklas för att kolla hur allting går, och jag berättar att jag är helt öppen och att det r snart dags, sen klarar jag inte av att prata mer (pga av smärtan) så barnmorskan ar över telefonen och berättar hur läget ser ut. Efter det gasade nog älsklingen på bra mycket....

eftersom jag var helt ppen var det för sent för ryggmärgsbedövning, vilket inte gjorde så mycket då jag ville föda så naturligt som möjligt. Jag provade med lust gas 50/50 i 2 värkar men struntade sedan i den då jag inte tyckte att det hjälpte någonting. Så min smärtlindring blev vanligt hedrligt dricksvatten :) var väldigt törstig mellan värkarna. Och inte nog att man var törstig, jag fick sådan frossa att jag skakade väldigt mycket mellan värkarna, och när värkarna kom så svettades jag väldigt mycket. 
05.40 började krystningsvärkarna. Och gud vad skönt det var när man kunde krysta! Då kunde man utnyttja smärtan till att krysta och het plötsligt gjorde det inte lika ont. Med oro i tankarna att Niklas inte skulle hinna fram i tid så kämpade jag på med värkarna och fokuserade på andningen. Får höra att man kan se en liten hårlock från bebisen nu och börjar förstå att snart är det dags! När de säger att de ser huvudet så går en annandröm i upfyllelse, Niklas kommer in genom dörren! Barnmorskan säger åt honom att skynda sig att komma och titta på huvudet nästan i samma stund får jag ännu en till krystningsvärk och det blev den sista, för då kom HON ut!!!!!!!!!
Och precis i samma skee som hon passerade mitt underliv gjorde det väldigt ont och efter att hon kom ut kände man en våg att vätska och blod som rann ut, men det brydde jag mig inte ett dugg om (vilket jag hade oroat mig för mest innan) Med en känsla jag knappt kan förklara så får jag för första gången se min lilla ängel som har sparkat på mig i alla dessa månader. NU var hon här! Både jag ch niklas fick tårar i ögonen. De torkade av henna lite snabbt gav henne en spruta och sedan lyfte de upp henne till mitt bröst. Lyckan var total! Samtidigt som de hade lagt upp henne hade det kommit in 2 st sköterskor till som båda satte i en spruta i låret, stak mig i ena fingret, satte en infart i andra handen, sprutade in någon vätska och sedan förde in 4 st tabletter i min rumpa. Det visade sig att jag hade börjat förlora mycket blod och de gjorde lte åtgärder för att stoppa allting. Själv förstod jag inte vad som hände runt omkring, jag var så lycklig att få hålla min älskade lilla skatt!
Sen blev det dags för moderkakan att komma ut och innan den gjorde det, kändes det som ett tryck över magen och det var riktigt skönt när den kom ut. Konstigt nog vågade jag ta mig en titt på den, och det stämmer verkligen att det ät livets träd :)
En stund senare får Niklas klippa navelsträngen och Svea får komma och försöka suga på mitt bröst vilket fungerade förvånansvärt bra.

Så en liten sammanfattnig av förlossningen:
Vattnet gick runt 02.50, vid 04.00 på natten kom jag in till bb och 06.21 kom Svea ut och såg dagens ljus för första gången!
Och niklas hann precis komma i tid innan hon kom ut, snacka om tajming!! hade han stannat för att kissa, köpa en kaffe eller vad som helst så hade han missat allting!
Och ändå hade Svea fötts med näsan uppåt ( i vanliga fall är näsan neråt) så det bredaste partiet av huvudet kom ut först istället för det smalaste, så man födde verkligen barn!! :D och när bebisen kommer ut på det viset brukar det fördröja förlossningen med ett par timmar, så hade hon kommit ut på vanligt sätt hade niklas missat de iaf. Så det var ödet =) och ändå sprack man ingenting! Bara en liten liten bristning som inte behövdes sys. Vilken tur man kan ha!
Så efteråt sa barnmorskan att hon förstod att man hade haft väldigt ont innan man kom in. För ingen av dem hade trott att de skulle gå så snabbt som det gjorde. Men Min lilla Svea ville ut! :D
Jag är tydligen gjord för att föda barn hehe ;)

Jag är världens lyckligaste mamma på denna jord just nu!!!!!! Och stolt över mig själv att man klarade sig igenom förlossningen utan smärtlindring :)

Våran älskade Svea har äntligen kommit!!!!!

nu är hon här!! hon ligger verkligen hemma i vårna soffa brevid mig och sover så gott som bara ett barn kan göra! kan inte förstå att jag har henne här nu, henne man längtat så efter. Nu är hon här!!!! och lyckan är total!!! kan verkligen inte med ord beskriva hur otroligt lycklig jag är!
trots att det ständigt rinner mjölk från tuttarna, att de är otroligt spända, att man inte klarar att gå så mycket, gör piss ont att kissa, magen känns konstig.. så är jag lyckligare nu än jag någonsin varit!! jag kan känna att jag saknar Svea av att bara gå iväg till ett annat rum, hur sjukt är inte det??
jag är som sagt inte helt 100% efter förlossningen, men det är inte så konstigt med tanke på vad kroppen går igenom,, och alla känslor kommer i efterhand. Åh ja... jag är superkänslig just nu!! kan gråta av ingenting haha men det är glädjetårar som tur är hihi
Nu ska man bara lära sig att anpassa sig bättre till Sveas sov och mattider så man kan utnyttja tiden bättre så man kanske kan bli lite piggare!
men jag mår bra efter omständigheterna och Svea har det kanon bra! Och hon har 2 riktigt stolta föräldrar som älskar henne mest på denna jord!!!!!




Världens finaste Svea!

lite mer magbilder ^^

nu är det bara EN VECKA KVAR!!! weeii

har tagit lite kort med mobilen så lägger upp några här, =)



fin sommarutsikt hihi



magen när man sitter ner



ännu en när man sitter ner



här en bild från idag, i v. 39



ursäkta att armhålorna ser orakade ut hehemen det är de faktiskt inte ;)





Snart kommer du ut min ängel !
Mamma väntar på dig..




så det var lite mer bilder på magen de =) undrar hur man kommer se ut sen? :/
jaja det återstår att se, men då har man fullt upp med annat ändå :)






grr..

vad det kliar på mina fötter!! blir tokig,, ni lär hitta mig vid närmaste dårhus när det här är över :P grr....

surt!

skulle ringa barnmorskan angående att de kliar nå så fruktansvärt, ringer 09.31 och telefontid var mellan 07.00-09.30.. tror ni att man kom fram? Åh nej! jag får stå ut ännu en dag i ovisshet och försöka igen imorgon.. *suckar djupt*


vilken ska man välja??

håller på att titta lite på skötväskor,, men vet inte vilken man ska ta och välja. Finns ganska många som är fina :) Här är några som jag funderar på just nu:














tillbaka till verkligheten

i fredags kom vi äntlien hem från att ha spenderat veckan i gävle/skutskär i pappas hus... där inte elen fungerade inne på toaletten eller i hallen å kontoret (där datorn fanns, vilket innebar ingen chans at komma åt internet) och inte nog med det,, i det huset är det jätte dålig täckning på mobilen, så man får vara glad omman lyckas skicka iväg ett sms.. trots att jag inte hade ngn lust alls att åka upp till gävle (då jag hellre vill vara hemma eftersom det inte är länge kvar tills bebisen kommer) så åkte jag upp ialafall,,Niklas har mig lindat runt sitt finger ;)  så halv 4 på måndags morgonen satt vi i bilenpå väg norrut! jippiiiii........ för att inte somna satt jag å sjöng så fint till alla olika låtar som kom upp på radion och hittade även på lite egna melodier där radion inte fungerade, till en början kanske jag var roande men tilslut tror ja att niklas tröttnade på mina tappra försök till att hålla oss vakna hehe ^^ jaja jag hade kul ändå!

framme i skutskär blir man avsläppt vid huset å niklas drar till jobbet.. in med alla väskor och sen placerade man sig framför tvn.. resten av dagarna följdes av sysslor som att ta hand om deras kanin å 2 katter, samt att håla efter med städning och vattna blommor,, kul... när älsklingen äntligen slutade så var det dags för honom för en tupplur i ca 1-2 timmar... roligt sällskap!
en dag drog vi in till Gävle å handlade lite på body shop mm. Medans vi gick där på stan så blev jag påminnd om att jag inte saknar Gävle ett skit och att jag adrig skulle klara av att flytta dit igen.. Och hur mycket trevligare folk är i Karlskoga än i Gävle. Tackar än en gång mitt envisa jag att jag flyttade därifrån :)

på onsdag efter han hade slutat åkte vi till Hofors där jag har lite läktingar för att hälsa på dem, sist jag var där var kanske 3 år sedan,,, så det var väl på tiden :)
annars under veckan gjorde jag inte så mkt, när solen yste gick jag ut i trädgården och läste, läste faktiskt ut en bok medans jag var där,, Djings Khan - slättens härskare. Sjukt bra bok!! man blev verkligen fängslad när man läste den!

något mindre roligt som man har drabbats av är att man har fått världens klåda på mage, lår, fötter under armar och nu även på händer,, hållt i sig ca en vecka.. så på måndag ska ja ringa min barnmorska och höra om man kan ha drabbats av sk gravidklåda.. och vad man kan göra för att inte klia sönder sig totalt.. för det kliar något så fruktansvärt!!! vknar mitt i nätterna av att de kliar så.. nej fy!!!!!!! och röda prickar har jag fått över hela magen och vid armarna å fötterna.. och sen är jag har fått bristningar kliar det sååå otroligt mycket! och där är huden tunn nu så man kliar sönder sig ganska lätt tyvärr.. provar med att smörja in med både det ena och det andra men inget som hjälper...trist...

igår spenderade vi dagen på gälleråsen :) hade med hemmagjorda baguetter som vi satt å snaskade på, härligt väder var det oxå, blåste dock ganska mycket, men vad gör det när man kan borra in sig i älsklingens famn? efter när alla racen var slut skjutsade Niklas hem mig då jag inte orkade vara kvar pga min rygg å revben, men han åkte tillbaka för att umgås lite med kompisarna där.
väl hemma passade jag på att baka muffins med vit & mörk choklad och färska jordgbbar. Mmm!! riktigt goda blev de! sedan fick jag ligga ner i våran sköna säng och bara vila!! ligga och känna hur bebisen rör sig i magen, för det kommer man inte kuna göra länge till :) för om en vecka och en dag så kommer våran ängel!! (förhopningsvist, vil juh inte gå över tiden)

idag så är älsklingen på gälleråsen igen, men jag hdde ingen lust å följa med när det var sånt här tråk väder,, skönt att bara vara hemma med katterna nu =)
det var lite update ändå :)

tråk väder!

ingen sol i sikte,, så långt ögat kan nå!! suck...
imorse var man uppe runt 7 och tvättade! undrar varför man sover som skönast precis innan man ska upp?
och nu ska ja diska lite, sen ta ett långt varmt bad,, dra i lite silvershampo i mitt nyslingade hår då några slingor framtill är lite varmare i tonen än de andra,, skönt att vara blond igen!! nu fattas det bara en klippning, för fy vad slitet håret är nu.. illa.. Så ska man vara frisör,,, typiskt :D

imorgon blir det inte heller ngn sovmorgon då Jessica kommer kl 9 och ska få håret uppsatt :) hon ska iväg på bröllop och ville ha hjälp med att bli fin i håret ^^
och senare idag kommer älsklingen hem!

men nu ska jag fortsätta med mitt hemmafru göra här hehe
                                              ha det gott!!


hemklickat!

hittade en söt topp som jag inte kunde motstå så klickade hem den här:



kan vara skönt å ha något nytt sen,, då man inte har haft sååå mkt alternativ nu att ha på sig ;)
coh när jag ändå var igång beställde jag ett par sånna här också:



lite små söta :)

9 juli

jiiises vilket väder vi har! från att det näst intill är klarblått på himlen till att det blir becksvart på några minuter, tunga svarta moln som sedan leder till regn och åska för hela slanten. från att ha varit snustorrt till översvämmning i stora rondellen :P och inte nog med det,, igår kom det en rejäl hagel skur oxå!! stora isbitar attackerade min balkong igår, välte ner några blommor och smattrade så katterna blev oroliga... det är en fin svensk sommar de!!! visserligen säger de att värmen kommer tillbaka nästa vecka, vi får väl se... skulle passa bra då iof, för då är jag ledig!!! :D

igår var det en heldag med svärmor =) hon följde med till barnmorskan på morgonen och sedan tog vi en tur på stan. där det bland annat blev inhandlat småsaker som ja ska ha med till bb :)
efteråt blev jag bjuden på mat hos henne och sen var det dags att åka å jobba. efter det blev de en tripp till stugan där man blev bjuden på god fika!

senare drogs jag åter igen med lite förvärkar, denna gång höll det bara i sig i ca en timme, så det var skönt.
och hos barnmorskan gick allt bra. men ligger fortfarande lite under kurvan mot för vad jag har gjort, men den växer fortfarande och det är huvudsaken! Vi gjorde även iordning födelseplanen inför förlossningen och hon skrev ner hur jag kände inför ammning och vad jag oroade mig för inför den kommande stunden =)
som sagt så är jag inte orolig för hur ont det ska göra och att man ska lyckas få ut den lille krabaten,, nej jag är mer orolig för allt annat som kan och ska komma ut... vill inte direkt göra ner mig framför ögonen på niklas =/ och sen allt klet och kladd som blir,, och efterbörden som ska ut... men om det är det enda jag oroar mig för så är det väl en värdslig sak... det kanske man inte tänker på då.. för man är väl fullt upptagen med annat hihi

nu längtar man som en tok tills det är dags!! 2 och en halv vecka kvar... gud så underbart!!!



bild från förra veckan då vi badar vid stugan =)

7 juli

nu har jag varit lite huslig igen =) bakat kladdkaka å kola kakor samt dammsugit å skurat lägenheten,, ibland kan man vara lite duktig! kan vara bra att ha hemma lite gott när folk kommer hit å fikar så slipper man panik baka innan :P har haft besök här på förmiddan av anna, jörgen å deras minsting Rune =) dom va lite nyfikna på hur magen såg ut nu :)

funderar på om man ska lägga i lite mer slingor i håret ikväll,, å kanske klippa luggen för den är bra lång nu.. få se vad jag hinner å orkar med. tänkte baka lite kärleksmums i veckan oxå, när man ändå är i gång ;)

igår blev de en tripp till förlossningen igen. bebisen hade inte sparkat på hela dagen så vi blev lte oroliga,, så jag fick åka in på en gång, så titta de med ultraljud å gjorde ctg. men allt såg fint ut! Och tror ni inte att den börjar sparka när man lägger sig ner å det kollar med ultraljudet?? jaja då fick vi det bekräftat att allt var som de skulle. så fick man se hur sammandragningarna på magen höll igång,, lite kul å titta på siffrorna på den där apparaten.. men nu hoppas jag att man slipper åka dit nå mer innan det är dags!

tänk... snart får jag hålla i min lilla skatt!!!! vilken känsla!!

helgen som passerade

lördan åkte vi hem till kära mor i nordmark och tog det lite lugnt där och blev bjödna på god mat! men de kunde ha blivit andra bullar hehe för på fredan kl 20.00 började jag å få värkar å de slutade inte förrän på lördag kl 22.00 och ett tag på lördan var det bara 4 minuter mellan verkarna å så höll det på en timme. Ringde förlossningen och de tyckte att vi skulle åka in. men jag ville vänta ett tag och tur var väl det för en stund senare började värkarna att avta och någon timme senare försvann de helt.. Hmm undrar jag hur de riktiga värkarna kommer att vara. när man har haft regelbundna värkar under en längre tid å sedan bara avtar de, så är de svårt att avgöra när de riktiga kommer..
men de märker man väl förhoppningsvist :P

idag har vi bara tagit det lugnt. åkte in till faster i fiipstad på eftermiddan där pappa och de andra var, så det va lite kul att få träffa dem igen. så fick jag klippa pappa å mia för det behövdes verkligen! men måste erkänna att de börjar på å bli lite väl jobbigt å klippa nu. men en vecka kvar på jobbet bara! sen så!!

och niklas åker till gävle imorgon, så har stått och gjort massa matlådor nu så han har under veckan. så lite huslig orkar jag fortfarande vara =) men nu ska ja spela lite kort på datorn sen blir det sängen för min del.
godnatt!!

nu så!

har vi köpt en liten fläkt till lägenheten,, gött!! slipper det vara alldeles pott hett här hemma =/ men såå mkt svalare blir det väl inte, men man står lättare ut iaf! :D
nu har jag å älskling precis ätit en varsin skål med jordgubbar och mjölk, Mums!
efter imorgon är det bara en vecka kvar att jobba, sen blir det att stanna hemma å vila upp sig.
till helgen blir det nog att åka till mamma på lördag och hoppas på fint väder så man kanske kan åka iväg å ta sig ett dopp även där :) men nu ska ja kika på tvn lite. ha de gott!!

svalkande gott!



en jordgubbs drink/milkshake är inte helt fel i värmen
för att göra en likadan behöver man:

(2 stora glas)

3-4 skopor vaniljglass
4-5 dl mjölk (beroende på hur lös du vill ha den
150g jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
2 st skivor vattenmelon (till garnering)

Mixa alltsammans i en mixer (förutom vattenmelonen)
mixa tills du får en önskad konsistens.
häll upp i glas
sätt dit vattenmelonen
Drick & njut!!

lite sommar bilder =)

tänkte dela med mig utav några sommarbilder som jag å älsklingen tagit den senaste veckan ^^


svalkar fötterna lite






pussas med älsklingen!



våra magar :)


grillar lite !


visar magen lite granna!


Niklas!

    

tok bilder på mig



jag vid stugan


pose niklas!
(ny färgad)


min mage!!

   

pussbilder måste man ha med såklart!

   

... och lite knas bilder på mig, det bjuder jag på! :D
vet att sista bilden håller ena tutten på å rmala ut,, men men :P



vid kristinehamn


niklas vid skärgården


jag min tjockis njuter =)


myser..


niklas ror ute på möckeln tihi




jag nere vid bryggan


här badas det mkt vill jag lova, fast där ska ja alldeles strax till jobbet =)

det var lite bilder iaf!
nu ska ja mysa med niklas lite!

1 juli!

uj vad det är varmt i lägenheten! jag tror jag kommer smälta bort här, Niklas kommer hitta mig som en smält pöl när han kommer hem..
ja jag vet att det har varit dåligt med updateringar i bloggen nu ;) men när det är fint väder som det är så spenderar jag hellre tid ute än framför datorn =)
den här veckan och förra veckan har jag badat i stort sett varenda dag. och de två senaste kvällarna har vi åkt till stugan runt 8-9 för att ta ett kvällsdopp och GUD vad skönt det är att få svalka av sig! och sen är det så härligt att bada för man känner sig inte lika tyng och otymplig som man gör annars ;)

nu är det mindre än 4 veckor kvar tills bebisen kommer :D gissa om man längtar??
tog kort på magen igår, och så här stor är den nu :



och mina fötter har lyckats att svälla ännu mer i värmen nu,, känner inte igen dem juh haha ser inte ut som mina fossingar!
så jobbar jag den här veckan och nästa, sen går jag hem och ska vila upp mig (så gott det går) inför förlossningen. som sagt,, det närmar sig väldigt fort nu!
och på salongen är man riktig varm oxå, står och känner hur det bildas svettpärlor ovanför läpparna, hur varm man är kring tinningarna. Mmm vad man känner sig fräsh! :D

nu ska jag tvätta lite sen ska jag nog sätta mig ute på balkongen och lösa lite korsord.
ha de så fint i värmen!

RSS 2.0